Detta är ett annonssamarbete

Tips för att förbättra ditt nuvarande CV

24 maj 2022 13:54


 

Ett första intryck är en av de viktigaste sakerna i  en värld av jobbintervjuer och jobbansökningar. Ditt CV behöver vara kreativt, heltäckande och övertygande så det förmedlar budskapet om vem du är, visar de talanger och färdigheter du besitter och hur fördelaktig du kan vara som en tillgång för potentiella arbetsgivare .

Det kan vara överväldigande att bygga ett CV när du tänker på all information som du behöver införliva. Med hjälp av en CV mall kan du uppnå det du önskar.

Att använda en CV-mall för att bygga ditt CV hjälper dig att organisera och ställa in din information på ett unikt och lämpligt sätt.

Fördelarna med att använda en CV-mall är många.Att skapa ett cv kan vara en stressande uppgift, särskilt om man inte har något exempel att hämta inspiration från. Det finns flera fördelar med att använda en cv mall.

Varför en CV mall?

För det första, när du använder professionella mallar så slipper du oroa dig för hur ditt cv ska se ut. Detta eftersom allt redan är färdigt, det enda du behöver göra är att fylla i din information. Det betyder också att du inte behöver lägga tid på att formatera ditt cv på ett professionellt sätt - detta har redan blivit gjort åt dig.

En annan fördel med att använda en cv mall är att det ser mer professionellt ut. Eftersom det redan finns en stilren layout så kommer ditt cv att se mycket mer professionellt ut än om du hade skapat det själv. Detta kan vara en stor fördel, speciellt om du söker ett jobb inom ett mer formellt område.

En sista fördel med att använda en cv mall är att det ofta går snabbare och smidigare att göra ändringar. Om du behöver göra några ändringar i ditt cv, till exempel byta arbetsgivare eller titel, så är det ofta mycket enklare att göra ändringar i en mall. Du kan även använda samma mall och skapa flera kopior för att söka olika jobb. 

7 tips för att förbättra ditt nuvarande CV

När det gäller ditt CV är det viktigt att tänka på att det inte bara handlar om hur många jobb du har haft, utan också om hur du lyckats i dem. 

1. Använd ett professionellt fotografi. Detta kommer hjälpa dig att verka mer seriös och engagerad. Det är också trevligare för din potentiella arbetsgivare att sätta ett ansikte på dig. 

 

2. Fokusera sedan på dina tidigare arbetsuppgifter och försök att beskriva dem så detaljerat som möjligt. Förklara också hur du använde dina färdigheter och kunskaper i varje roll.

 

3. När det gäller utbildning, försök att inte bara lista dina examensbevis. Förklara också vilka relevanta lärdomar du fått och hur de kan hjälpa dig i ditt arbete.

 

4. Om du har någon relevant erfarenhet, se till att du tar med den också! Detta inkluderar både jobbrelaterad erfarenhet och annan typ av erfarenhet, som t.ex. olika projekt eller uppdrag du har genomfört.

 

5. Försök att använda så få ord som möjligt när du beskriver dina arbetsuppgifter och fokusera på de viktigaste punkterna. Detta gör det enklare för arbetsgivaren att ta till sig informationen och snabbare hitta de egenskaper och kunskaper som de letar efter.

 

6. Se till att ditt CV ser professionellt ut, använd en enkel layout med tydliga rubriker. Det ska vara lättläst och relevant för jobbet du söker. Dubbelkolla också att all information är korrekt.

 

7.Uppdatera ditt CV regelbundet. Detta gör det enklare för arbetsgivaren att se hur din karriär har utvecklats och om du är en bra match för den aktuella tjänsten. Det visar också att du är seriös om din karriär och intresserad av de jobb som finns tillgängliga.

Fler tips kan du även hitta på arbetsförmedlingens sida

Slutligen, ställ dessa kontrollfrågor innan du skickar iväg dina ansökningshandlingar till arbetsgivaren.

– Är ditt CV lättläst? Det ska gå snabbt att få en uppfattning om din profil. Hellre enkelt och lättläst än snyggt och krångligt. Be gärna en vän eller familjemedlem läsa igenom det. 
 

– Kan du stå för allt? Lyft fram det som är relevant för tjänsten och det du gör allra bäst, men hitta inte på lögner.
 

– Är det ett format som passar arbetsgivaren? Det pratas mycket om att man ska sticka ut, men om en arbetsgivare hanterar ansökningar i ett särskilt rekryteringssystem ska man absolut använda det för att ha större chans att få tjänsten. 
 

– Har du besvarat på frågan varför du söker tjänsten? Visa verkligen att du vill ha jobbet och varför du vill ha det. Som arbetsgivare önskar man engagerade anställda som kommer hjälpa företaget framåt. 

 

– Om du har ett “hål” i ditt CV, var ärlig med vad orsaken är. Det krävs styrka att vara ärlig och sårbar, vilket de flesta arbetsgivare uppskattar.

Från

cvmaker.se