Så följer du europamästerskapet i fotboll 2021

Det efterlängtade europamästerskapet i fotboll för herrar är äntligen igång. Bland 24 deltagande nationer ska ett lag krönas till mästare, men vilket det blir vet vi först den elfte juli och många matcher ska spelas tills dess. Den här artikeln är till för dig som undrar över hur du följer turneringen bäst.

12 juni 2021 10:56

Efter den stora besvikelsen över att fjolårets mästerskap inte blev av, pågår nu den stora fotbollsfesten runt om i Europa. Exakt hur det kommer att gå för blågult återstår att se, men vi är knappast ensamma om att hoppas på en fantastisk fotbollsuppvisning från Janne Anderssons mannar. En sak är dock säker, oavsett om våra svenska hjältar tar sig till slutspelen eller inte så kommer det att finnas massor av högkvalitativ fotbollsspänning att ta del av.

Ringa in matcherna redan nu

Under mästerskapet spelas det totalt 51 matcher, som sänds på olika kanaler inom både linjär tv och streaming. En hel del att hålla koll på med andra ord. Tack och lov finns det ett smidigt sätt för att få ordning på oredan och att planera in sin tid för fotbolls EM tv redan nu. På den populära tjänsten tvmatchen.nu finns nämligen hela spelschemat med tider, resultat och tabeller. Dessutom går det också att se var de enskilda matcherna sänds. Detsamma gäller för andra sporthändelser och event.

Gruppspelet pågår en bra bit in på juni

Premiärmatchen mellan Italien och Turkiet öppnade upp gruppspelet som nu består av två till fyra matcher per dag. Här slåss nationerna om topplaceringar i respektive grupp för att ha en chans till att gå vidare till åttondelsfinalerna dit 16 av de 24 lagen avancerar. Gruppspelet pågår fram till och med den 23:e juni, vilket också är datumet då Sverige spelar sin match mot Polen. 

Historiskt sett borde det inte bli några problem för Sverige att plocka vinsten mot Polen, senast vi förlorade mot det polska landslaget var för 30 år sedan i en vänskapsmatch, men hur det kommer att gå i nationernas första EM-möte återstår givetvis att se.

Då börjar slutspelen

Efter Sveriges sista gruppspelsmatch blir det en paus på två dagar innan de svettiga åttondelsfinalerna inleds, detta så att lagen hinner få lite tid till att förbereda sig inför de tuffa slutspelen. 

Med andra ord är det först den 26:e juni som nästa fas av mästerskapet kickar igång och dramatiken tätnar i ett vinna eller försvinna-läge. Andra juli drar kvartsfinalerna igång och senare samma vecka gör även semifinalerna intåg. Den stora finalen hålls på Wembley Stadium i London den elfte juli. 

Det pågående mästerskapets alla drabbningar visas på svenska kanaler och fördelas mellan SVT och TV4. Via streamingtjänsten C More kan prenumeranter se alla TV4:s matcher. Besök tvmatchen.nu för exakta sändningstider och tips på exakt var de olika matcherna går att se. Låt bästa lag vinna.

Från

TVmatchen.nu