Ordna en kväll med riktigt god mat och dryck

6 april 2022 08:19

Att ordna en härlig kväll för vännerna med god mat och dryck, kan vara riktigt roligt och något man kan planera för tillsammans. Om man har kompisar som uppskattar mat med tillhörande dryck kan man dela upp kvällens förberedelser mellan varandra. Någon kan fixa huvudrätten, en annan ordnar förrätten, en tredje fixar kvällens dessert och någon kan ansvara för drycken till maträtterna.

Lite tilltugg och snacks tillhör också när man ska ordna en helkväll. Här kan den som inte tycker om att stå framför spisen vara behjälplig. Det finns en hel del roliga snacks och tilltugg att bjuda på. Vill man ha det lite extra festligt och det kanske ska komma barn på festen kan en popcormmaskin eller en sockervaddsmaskin var pricken över i:et.

Planera kvällen så den blir riktigt lyckad

Om man planerar en fest där det kommer folk i olika åldrar och några av dem kanske är barn, så kan det vara bra att fixa mat för både små och stora smaklökar. Till förrätt kan man gärna fixa en smarrig västerbottenpaj eller en laxroulad till de vuxna. Barnen brukar uppskatta något så enkelt som ett köttbulle- eller prinskorv spett. 

Om man vill göra det enkelt för sig så kan man planera en huvudrätt som både stora och små kan uppskatta. Man ska inte underskatta en riktigt god hemmagjord hamburgare med massor av goda tillbehör. Om man vill lyxa till hamburgarnmenyn lite så kan man bjuda på härligt krispiga hasselbackspotatis till. Det brukar även gå hem hos de flesta barn.

Till dessert kan man gärna bjuda på någonting lite lättare eftersom hamburgare kan vara ganska tung mat för många. De flesta brukar uppskatta skivad exotiskt frukt som man river vit choklad över och ställer in i ugnen. Det går fort att fixa och om man vill kan man servera lite god vaniljglass till.

Glöm inte drycken

Även om man brukar säga att drycken ska passa till maten så finns det många som exempelvis bara dricker öl eller vin eller något alkoholfritt till maten. Det kan vara en god ide att fråga gästerna vad de föredrar att dricka under kvällen så slipper man stå där med vin eller öl som ingen dricker.

Till barnen kan det var gott med lite läsk eller saft som man har gjort något kul av. Kanske ett litet paraply får pryda deras dryck eller lite frusen frukt som fungerar som isbitar. Nöjda och mätta barn brukar betyda glada och avslappnade vuxna. 

Från

expondo.se