Gjensidige sponsrar flera svenska sporter

Gjensidige är Nordens tredje största försäkringsbolag för privatpersoner. De har försäkrat skandinaver i över 200 år sedan de började med brandkassor i Norge. Idag finns de över hela Skandinavien och i de baltiska länderna där de fortsätter att följa den nordiska traditionen med att sponsra föreningar och sporter

11 augusti 2021 12:40

Gjensidige är partner till Svensk handboll, Svensk ishockey och Svensk tennis. Deras samarbete med föreningarna innebär att de sponsrar föreningarna på olika sätt. Personer som utövar sporterna kan också försäkra sig med förmånliga villkor och de får bland annat tillgång till en tjänst som heter Aktiv vård. Det är en telefonservice som man kan ringa till om man har skador eller symptom för att få gratis rådgivning och vård av fysioterapeuter. Om det bedöms att personen behöver personlig behandling kan de få hjälp av en kiropraktor, naprapat eller fysioterapeut samt magnetröntgen och läkarbesök.

 

Hos gjensidige.se kan du läsa mer om deras olika partnerskap, hur samarbetena ser ut och vad syftet med deras gemensamma projekt är. Gjensidiges engagemang i idrotten grundar sig i att de vill stötta ett aktivt liv med gemenskap, tävling och träning oavsett ålder, kön eller nivå. De har valt att sponsra sporter där det finns möjligheter för unga personer att delta.

 

Gjensidige är huvudsponsor till Damkronorna, Tre Kronor och Juniorkronorna. Det är naturligt för dem att sponsorpengarna fördelas lika mellan herr- och damverksamheten, eftersom det bidrar till en ökad jämlikhet inom ishockeyn. Idag finns det cirka 200 000 aktiva utövare inom ishockeyn i Sverige. Tre kronors hockeyskola för barn har 35 000 deltagare varje år och Gjensidiges sponsorskap bidrar därför inte bara till landets populäraste landslag, utan även till barn- och ungdomsverksamheten.

 

Nollvisionsprojektet är ett annat exempel på hur Gjensidige arbetar för att främja den svenska idrotten. Det är ett samarbete mellan försäkringsbolaget och den Svenska Hockeyligan vars syfte är att minska nackskador och hjärnskakningar inom idrotten. Gjensidige har stöttat projektet sedan starten i december 2018 genom att genomföra flera utredningar av risk- och skyddsfaktorer. De har bland annat analyserat olika typer av skyddsutrustning såsom tandskydd, axelskydd, heltäckande visir och hjälmar. En omfattande informations och utbildningskampanj lanserades även för att öka medvetenheten inom ishockeyn.

 

De Svenska Handbollslandslagen sponsras också av Gjensidige på olika sätt och i sociala medier ger till exempel Handbollslandslagen och Gjensidige tips om hur man kan hålla sig fri från skador vid handbollsträningen och matcher. Förutom att stå bakom sponsrade matcher, lagutrustning och olika events inom handbollen erbjuder försäkringsbolaget även särskilda försäkringar till handbollsutövare och föreningsmedlemmar.

 

Gjensidige är försäkringsleverantör och sponsor till Svensk Tennis, så personer med tävlingslicens i en av förbundets klubbar får en olycksfallsförsäkring. Den gäller även för barn som är medlemmar i en tennisklubb. Gjensidige är även lagsponsor till Fed Cup-lag och Sveriges Davis Cup. 

Från

Gjensidige