Detta är ett annonssamarbete

Detta måste du se och uppleva på Island

18 juli 2022 10:25

Detta inlägg är en annons

Om du planerar en resa till Island kan du räkna med en oförglömlig upplevelse. Detta unika land är olikt alla andra länder i världen och det finns så mycket att se och göra. 

Island är ett nordiskt öland i Nordatlanten med en befolkning på cirka 332 000 människor. Ytan är på 103 000 km2, vilket gör det till det mest glesbefolkade landet i Europa. 

Islands huvudstad och den största staden i landet heter Reykjavík med sina 218 000 invånare.

Varma havsströmmar bidrar till det måttliga klimatet jämfört med större delen av Europa, medan Golfströmmen håller vintrarna mildare än vad man annars skulle förvänta sig på en så hög latitud - även om islänningarna fortfarande gillar ett bra snöfall på vintern!

Island är känt för sina naturfenomen som norrsken, geotermisk aktivitet och karga landskap. Landet är också känt för sin unika islandshäst, som inte föds upp någon annanstans i världen.Island är ett populärt turistmål, och besökare lockas av de fantastiska landskapen, den intressanta kulturen och det vänliga folket.

Här är bara några av de saker du måste se och uppleva när du är på Island:

1. Norrsken

En av de mest populära anledningarna till att besöka Island är att se det fantastiska norrskenet. Dessa naturliga ljus, även kända som Aurora Borealis, är verkligen en syn att skåda. De kan ses från slutet av september, läs mer här, till början av april, så se till att planera din resa därefter om du vill se dem.

2. Den blå lagunen

Den blå lagunen är en av Islands mest populära turistattraktioner. Denna konstgjorda lagun är fylld med geotermiskt havsvatten som sägs ha helande egenskaper. Det är den perfekta platsen för att koppla av och varva ner efter en lång dag av utforskning.

3. Vatnajökulls nationalpark

Om du älskar naturen kommer du definitivt att vilja besöka Vatnajökull nationalpark. Denna park är hem för Islands största glaciär, samt ett överflöd av vilda djur. Det finns också många vandrings- och campingmöjligheter, så här kan du verkligen komma tillbaka till naturen.

4. Reykjavik

Ingen resa till Island skulle vara komplett utan ett besök i huvudstaden Reykjavik. Denna livliga stad är full av kultur och nattliv. Se till att kolla in några av stadens berömda museer och de många barerna och restaurangerna.

5. Gejsrar

Island är hemvist för många gejsrar, som är varma källor som periodvis får utbrott av vatten och ånga. Den mest kända gejsern på Island är Strokkur, som bryter ut var 5-10 minut. Att se en gejser gå i utbrott är verkligen en upplevelse som man bara får uppleva en gång i livet.

Från

guidetoiceland.is