Detta är ett annonssamarbete

Den efterlängtade poolen

14 april 2022 08:32

Många som har en trädgård drömmer om att en dag kunna investera i en pool att njuta i under årets varma dagar. Att köpa en pool kan vara en ganska dyr historia och även kräva en hel del arbete som man kanske inte klarar av att göra själv. Det gör att många drar sig för att skaffa en pool till trädgården. 

Vill man göra det lite enklare och en hel del billigare kan man istället satsa på en pool ovan mark. Det är ett betydligt billigare alternativ till en nedgrävd pool och den kräver inte heller så mycket förarbete. Det innebär att man kan börja monteringen mycket fortare och kanske ha poolen klar i tid för säsongen.

Tips när man ska ha en ovanmarkspool

Det första man ska göra när man ska köpa en pool är att fundera över hur stor den ska vara. Det är bra att välja en pool där det även finns plats att ha lite solstolar runt omkring samt lite plats att röra sig på. Det ska inte kännas trångt och poolen ska gärna ligga i anslutingen till utgången från huset så att man slipper springa långa rundor när man vill duka ut fika och liknande. 

Det är otroligt viktigt att planera ordentligt när man ska investera i en pool, oavsett om det är en nedgrävd pool eller pool som står ovan mark. Se till så att underlaget som poolen ska stå på, är helt jämnt, det får inte finnas några ojämnheter. Här gör man sig själv en tjänst om man lägger ner mycket tid på att få underlaget jämnt.  När det är gjort är en sand eller grusbädd det bästa underlaget för poolen.

Tänk också på placeringen av poolen, vart i trädgården står den bäst? När man ska bada vill man nog gärna bada någonstans där solen lyser. Undersök därför noga vart solen lyser mest under dagen och placera poolen där. Se också till så att det finns möjlighet till skugga runt poolen. Det är även en fördel att placera poolen där det är relativt vindstilla.

Rengöring av poolen

För att det ska vara inbjudande att bada i en pool så är det viktigt att den är ren och fräsch. Se därför till att hålla ordentlig ordning på poolen och placera den helst inte i närheten av träd och buskar eftersom det då kommer att blåsa ner en hel del blad och annat i den. Det innebär ganska mycket merarbete. 

Gör gärna ett städschema som sedan följs utan undantag, det är lättare att rengöra en pool som underhålls hela tiden än en pool som har fått stå och blivit ordentligt igengrodd. 

Från

poolgiganten.se