Power Drift Series säsongstartade

I helgen var det säsongstart för Power Drift Series på Malmby Fairgrounds. Publikfritt den här gången, men om några veckor öppnar man för folkmassorna på Mantorp Park. Kolla in bilderna från tävlingen!

28 maj 2012 17:07

Tryck här för att se bildgalleri på bilsport.se!

Tjugoen tävlande dök upp i lördags när det var första deltävling i Swedish Power Drift Series, varav nio från Pro-klassen och resten i Street som lämpar sig för nästan vilken bakhjulsdriven bil som helst.

Det var Anders "Tokan" Bielkelöf som åkte hem med energidryck ända ner i kalsongerna efter att ha tagit hem Pro-klassens förstapris och juryns högsta poäng. Jens Stark toppar tabellen för Street-klassen.

Dagen förlöpte förhållandevis skadefri, en bil for med bakändan först in i skogen men föraren undkom utan skador. I finalen där Johan "Hollywood" Halvarsson skulle möta Tokan i en twindrift slutade det redan innan de hann starta med drivaxelbrott för Johan, och Tokan fick köra en egen repa.

Nästa gång serien kör är det Gatebil på Mantorp, då med jublande publikskaror. 15-17/6 går evenemanget av stapeln. Efter det väntas körning på Eskilstunas Gröndal Drift Arena den 30/6.

> Läs mer på spdseries.se
> Fotona är tagna av Elle Andersson

Poängställning:
Pro:
1. #5 Tokan
2. #2 Johan Halvarsson
3. #9 Andreas Jansson

Street:
1. #9 Jens Stark
2. #5 Martin Enmar
3. #3 Fredrik Löfman

Bilsport redaktion
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!