Minis förare får köra

Lagom till Korsika-rallyt har Minis rallyförare Dani Sordo och Carlos del Barrio fått lov att köra för poäng i Korsikarallyt. Minis mål är att bli godkända som officiell konstruktör i IRC. Det innebär att team som kör Minis Super2000-bil ska få köra för såväl konstruktörs- som förarpoäng i den internationella rallyserien.

10 maj 2012 16:59

Mini vill bli godkända som konstruktör i International Rally Challenge. Team som deltar med en Mini John Cooper Works Super2000 ska därmed kunna köra om poäng i serien och mästerskapstiteln.
Det som saknas är att Mini ska bekräfta sin registrering.

Till helgens Korsika-rally hinns det inte med, men Mini står inte helt utanför för det. Lagom till start blev det klart att Dani Sordo och Carlos del Barrio fått tillstånd att köra för poäng ändå. Därmed hettar det till i IRC där Skoda tidigare dominerat.

Sordo kommer att köra en uppgraderad version av Minis S2000-bil, vilken har en turboladdad 1,6-litersmotor med 30 mm restriktor. Under överinsende av Prodrive har bilen försetts med ett nytt insug, elektrisk vattenpump och ny mappning av styrsystemet.
Bilen ägs av Drive-Pro och drivs av SMG Motorsport med stöd från Prodrive.

Giru di Corsica-Tour de Corse omfattar 14 specialsträckor om sammanlagt 318 kilometer med start idag och målgång 14 maj. Europsport sänder från fyra av specialsträckorna.

Bilsport redaktion
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!