Team Biogas Jordi Gene

Jordi Gene var snabbast på Mantorp Park när STCC hade testdag inför årets säsong. Det var Volkswagen-bilarna som var snabbast och toppade varvtidslistan.

20 april 2012 16:48

Spanjoren och förre VM-föraren Jordi Gené, Volkswagen Team Biogas, var snabbast när det första officiella testet inför årets STCC-säsong kördes på Mantorp Park. Gené var dryga två tiondelar snabbare än teamkollegan Johan Kristoffersson. Gené, som inte har kört på banan förrän i samband med onsdagens privata test, var överraskad.
? Jag fick till ett fantastiskt varv utan misstag, säger Gené. Nu har jag lärt mig banan och det var det perfekta sättet för mig att komma in i mästerskapet.

Johan Kristoffersson, som av många räknas som en av de starkaste titelkandidaterna i år var nöjd även om tiden inte räckte till för att slå Gené.
? Vi har haft en bra dag där det känns som om vi testade sju tusen grejer, säger Kristoffersson. På förmiddagen körde vi snabbare men hade sämre däck, på eftermiddagen, när vi hade nya däck, testade vi lite grejer som inte fungerade men Jordi visade vilken potential det finns i bilen.

Fyran i förra årets mästerskap, Johan Stureson, IPS Team Biogas, var även han tillfreds med dagens övningar på hemmabanan.
? Det är en snäll bil att köra, säger Stureson. Den är lätt att ta till gränsen och jag känner förtroende för den bakom ratten. Det känns som om jag har kommit snabbt in i att lära mig köra med framhjulsdrift och turbo.

Tomas Engström, Honda Racing Sweden, premiärkörde sin Honda Civic på svensk mark ? samma bil som vann BTCC förra året. 0,26 sekunder skilde upp till toppen.
? Det har varit en givande dag. Vi började från ruta ett och jobbade oss snabbt in i matchen, säger Engström. Det är en annorlunda bil till konstruktionen än vad jag är van vid att köra och det känns väldigt spännande ? farten finns där redan.

Patrik Olsson, IPS Team Biogas, kände sig nöjd efter testet. Häng på täten och en bra känsla i bilen.
? Nya turbomotorn har gett bilen bättre körbarhet, den svarar bättre ur de långsamma partierna, säger Olsson. Vi har mer att ge.

Regerande STCC-mästaren Rickard Rydell körde till sig sjätte bästa tid med sin Chevrolet Cruze men gapet upp till Gené var inte mer än 0,37 sekunder.
? Det kommer att bli ett väldigt tufft mästerskap i år. Vi var bra med och det känns kul att vara igång.

Dansken Michel Nykjaer, även han med VM-meriter och tillika stallkamrat med Rydell i Chevrolet Motorsport Sweden, intog sista platsen för dagen men han var inte orolig.
? Det är första dagen för mig i den här bilen och det är en fantastisk bil. Den låter bra, känns bra och vi hade bra fart, säger Nykjaer som menar att det finns betydligt mer att hämta i varvtid.

Nästa officiella STCC-test körs den 25 april på Mantorp Park. Då kommer även SEAT Team Sweden och BMS Event (Audi A4) att medverka.

Resultat, STCC-test Ring Knutstorp

1. Jordi Gené, VW Scirocco CNG Volkswagen Team Biogas, 1:00,844
2. Johan Kristoffersson, VW Scirocco CNG, Volkswagen Team Biogas, +0,098
3. Johan Stureson, VW Scirocco CNG, IPS Team Biogas, +0,0236
4. Tomas Engström, Honda Civic, Honda Racing Sweden, +0,257
5. Patrik Olsson, VW Scirocco, IPS Team Biogas, +0,334
6. Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, Chevrolet Motorsport Sweden, 0,378
7. Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, Chevrolet Motorsport Sweden, 0,440

Bilsport redaktion
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!