Edberg klar för Clio Cup Tävlar för Bryntesson Motorsport

Förartalangen Richard Edberg är klar för Clio Cup JTCC. Han kommer att tävla för Bryntesson Motorsport. ? Det har varit en dröm att få tävla på riktigt hög nivå och nu kommer jag att få vara med och slåss om det svenska juniormästerskapet, berättar han.

16 februari 2012 16:13

Tryck här för att se fler bilder på bilsport.se!

Den lovande förartalangen Richard Edberg, 19 år, från Jönköping är nu klar för Clio Cup JTCC tillsammans med Bryntesson Motorsport. Efter fyra år i olika ungdomsklasser inom banracingen är Edberg nu redo för nästa utmaning.
? Det har varit en dröm att få tävla på riktigt hög nivå och nu kommer jag att få vara med och slåss om det svenska juniormästerskapet, berättar Edberg. Det betyder otroligt mycket för mig att få köra Clio Cup JTCC med all den media och exponering som det innebär och kunna bygga mig ett namn för framtiden.

"En riktig racerbil"

Edberg har redan erfarenhet av Clio Cup, som tidigare kördes under SSK. 2009 blev Edberg sexa. 2010 blev han tvåa.
Bilen han kommer att köra i år är betydligt vassare än något annat han kört tidigare.
? Det är en riktig racerbil med slicks och sekventiell låda, säger Edberg. Gapet i prestanda till de stora STCC-bilarna minskar och klassen kommer att förbereda mig för större uppgifter framöver.

Inom ramen för Bryntesson Motorsports program Junior Challenge har teamchefen Tony Bryntesson följt Richard Edbergs utveckling sedan 2008.
? Richard är en stor talang som har väldigt mycket erfarenhet av banracing för sin ålder, förklarar Bryntesson. Han har genomgått en stadig utvecklingskurva och han har kapacitet att gå riktigt långt i karriären.

Spännande tycker teamchefen

Bryntesson Motorsport är mest kända för att delta i Camaro Cup.
När ungdomssatsningen Junior Challenge nu tar klivet upp i Clio Cup kommer även den att hamna i rampljuset på ett helt annat sätt än tidigare.
? För oss är detta ett sätt att främja återväxten i svensk motorsport och Clio Cup JTCC kommer naturligtvis också att innebära ett lyft för Junior Challenge, menar Bryntesson. Nu ser vi fram emot ett spännande år tillsammans med Richard Edberg.

Clio Cup JTCC körs som supportklass till STCC tillsammans med Camaro Cup, Carrera Cup och Pro Superbike. Premiären går på Mantorp Park den 4-5 maj.

Bilsport redaktion
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!