Vegetarisk landgång

En traditionell landgång är ingen mat för en vegetarian. Nu tänker vi om och bygger en landgång helt i grönt. Lätt och fräscht även för den som normalt väljer kött och fisk.

14 maj 2009 00:17

 

Landgången skapades en gång i tiden som ett smörgåsbord i miniatyr. Här skulle fisk, kött och ost trängas ihop. Knappast intressant för en vegetarian. Här kommer alternativet.

 

Gör så här:

 

1. Förbered genom att klyva quornfiléerna. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem. Låt svalna.

 

2. Kantskär och bred bröden med margarin. Fettet gör att bröden inte torkar ut om de förbereds. Grunda med blandade salladsblad över hela brödet. I ena kanten läggs ett par citronskivor och på dessa en klick svart tångkaviar.

 

3. Lägg upp 2-3 bitar grillad quorn och garnera med grillade vitlöksklyftor (köps färdiga).

 

4. Avsluta med tofu och stora marinerade oliver. Garnera landgången med körsbärstomater, gurka och rikligt med färsk persilja och basilika.

 

Recept
För 4 personer

 

4 långsmala bröd

 

nmargarin

 

1 påse blandad sallad

 

1 burk svart tångkaviar

 

1 citron

 

2-3 bitar quornfilé

 

1 msk olivolja

 

8 grillade vitlöksklyftor

 

100 g tofu

 

8-12 stora, marinerade oliver

 

körbärstomater

 

gurka

 

basilika

 

persilja
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dan Strandqvist/ TT Spektra