Logga in

Norrköpings Luciatåg

Luciatåget Norrköpings Luciatåg 2018!

Låt oss presentera all deltagare i Luciatåget 2018!

Aron Wallroth
Sysselsättning: Student 
Intressen: Musik och e-sport.
Första Lucia-minnet: När jag och en nära kamrat var med i vår skolas Luciatåg tillsammans i mellanstadiet. Vi hade tre framträdanden över flera timmar och det var fantastiskt kul.  
Favorit-julsång: Do They Know it's Christmas? - Band Aid
Vad betyder Lucia för dig: En känsla av värme och trygghet - ackompanjerat med mysig julmusik.
Varför ville du vara med i Luciatåget? Jag hoppas kunna utveckla min sång samtidigt som jag har roligt tillsammans med andra ungdomar som också har en passion för musik!

Emilia Gejskog
Sysselsättning: Jag går i ettan på Himmelstalundsgymnasiet och pluggar djursjukvård.
Intressen: Mina största intressen är djur och musik. På fritiden rider jag väldigt mycket och spelar tvärflöjt i Norrköpings Ungdomsmusikkår. Sedan går jag såklart runt och sjunger hela tiden.
Första Lucia-minnet: Mitt första luciaminne är från lågstadiet när jag och min klass lussade i kyrkan. Jag minns att vi hade övat jättemycket och att alla var jättenervösa. Efter tåget var vi supernöjda och glada och tyckte att vi var hur grymma som helst.
Favorit-julsång: Måste nästan vara Julens tid är här. Har så många fina minnen med den låten och tycker att Molly Sandén och Magnus Carlsson sjunger den så otroligt bra!
Vad betyder Lucia för dig: Lucia betyder värme, glädje och såklart en massa sång och musik. Jag älskar verkligen lucia och tycker att det passar så bra med lite ljus och stämningsfull musik när det är som kallast och mörkast. 
Varför ville du var med i luciatåget: För att gå luciatåg är det bästa som finns! Trots att jag har gått på Hagaskolan i 6 år och gått en massa luciatåg varje år så är lussandet något som man aldrig tröttnar på. Jag älskar att sjunga och jag älskar gemenskapen man får. Jag kan inte tänka mig en jul utan lucia helt enkelt. 

Julia Lundgren
Sysselsättning: Tog studenten i juni från Film och Musikgymnasiet och jobbar idag på Lindahls. 
Intressen: Först och främst musik. Både sång och piano. Jag tycker även om att teckna och måla, samt att umgås med familj och vänner.
Första Lucia-minnet: När jag och mina syskon lussade hos vår gammelfarmor.
Favorit-julsång: Have yourself a merry little Christmas av Michael Bublé.
Vad betyder Lucia för dig: Väldigt mycket då jag älskar julen och traditionerna runt omkring. Jag har gått lucia i skolan, men även hemma och på ålderdomshem. Sång och musik har alltid varit en stor del av mitt liv då jag är väldigt nära min mormor som arbetat som musiklärare. Det är även hon och min mamma som fått mig att älska julen och allt runt omkring.
Varför ville du vara med i Luciatåget? När jag gick i musikklass på Hagaskolan var luciatågen de största höjdpunkterna. Att besöka människor i olika situationer och sprida glädje och ljus var väldigt känslosamt och givande.

Klara Gårdman
Sysselsättning: På min fritid har jag sedan innan tävlingssimmat i hela mitt liv men för bara någon månad sedan valde jag att ta en paus, då jag ville satsa mer på sången eftersom det alltid varit ett stort intresse. Så nu för tiden sjunger jag mycket och försöker satsa mycket på mina studier. Jag jobbar också som simskolelärare för mindre barn på Centralbadet två gånger i veckan, något som jag tycker är väldigt roligt.
Intressen: Mina intressen är ju sången och musiken såklart, men simningen har fortfarande en stor plats i mitt hjärta och något som jag intresseras av. Något som också är ett stort intresse är motorsporten speedway.
Första Lucia-minnet: Mitt första Lucia minne fick jag nog redan från dagis, kommer däremot inte ihåg så mycket av det så tar mitt näst första Lucia minne. Det var från trean i grundskolan när vi för första gången fick vara med i Lucia tåget. Jag kommer ihåg att jag gärna ville sjunga lite solo i vissa låtar redan då och jag tyckte jag var så stor som äntligen fick ställa upp i tåget. Kommer ihåg hur de större barnen pratade lite med oss, mig och mina kompisar, och vi kände oss så coola och stora. Tåget blev lyckat och något som jag speciellt minns och kopplar till det minnet är hur stolt jag var när jag hade mitt vita Lucia nattlinne med glitter och ett elektriskt ljus och har sedan dess alltid ställt upp i Luciatågen för det är något jag verkligen tycker är roligt.
Favorit-julsång: Jag har många favoritjulsånger men min favorit måste nog vara "Tänd ett ljus" bara för det är en av julsångerna som varit med ända sedan jag var liten.
Vad betyder Lucia för dig: Lucia för mig betyder jul, glädje och gemenskap med mycket sång och dans. Lucia för mig är en tradition jag firat sedan barnsben och som är och alltid kommer att vara en extra speciell tradition för mig bara för jag har så mycket fina minnen kopplat till det.
Varför ville du vara med i Luciatåget? Jag ville vara med i Luciatåget för, precis som jag nämnt innan, så är det något som betyder mycket för mig och något som jag kopplat till fina minnen och den traditionen ville jag inte bryta. Samt att jag är väldigt intresserad av att sjunga och tänkte att det var en perfekt möjlighet att både få chansen att sjunga men också att träffa nya vänner.

Linus Söderlund
Sysselsättning: Just nu går jag i gymnasiet så det är mycket plugg, men annars så blir det spel och innebandy som tar mest av min tid.
Intressen: Jag spelar innebandy på fritiden och jag sjunger nästan dagligen, att spela tv-spel är också ett intresse men det blir inte så mycket spelande längre.
Första Lucia-minnet: Första minnet jag kommer ihåg är när jag gick luciatåg på dagis och gick som en stjärngosse
Favorit-julsång: Favoriten är ’Tänd ett ljus’ av Triad då det var den låten som gjorde att jag kom in i en musikklass på Hagaskolan.
Vad betyder Lucia för dig: Lucia är en högtid som varit väldigt viktigt i mitt liv, speciellt när jag gick på Hagaskolan och gick luciatåg varje år. 
Varför ville du vara med i Luciatåget? Jag var med förra året och tyckte det var kul så ville vara med i år igen, att vara med i luciatåget förra året var en riktigt rolig upplevelse och jag hoppas att det blir lika kul i år.

Lovisa Nyström
Sysselsättning:
Läser Humanistiska linjen på De Geer Gymnasiet
Intressen: Lägger mycket av min fritid på att rita. Tycker också om tv-spel, böcker och musik.
Första Lucia-minnet: När vi i femman lussade inför skolan och lärarna. Jag var lucia och det var vårat första luciatåg inför sån stor publik. Alla var supernervösa och jag oroade mig massor för att jag skulle råka gå fel när jag ledde tåget, men allt gick bra och vi var så stolta över oss själva. 
Favorit-julsång: Från den första gången jag hörde den har jag alltid älskat Himlen hänger stjärnsvart. 
Vad betyder Lucia för dig: Lucia för mig handlar om att genom sången sprida värme och ro i decembermörkret. Att kunna ge andra en stund att ta det lugnt och njuta av lite sång mitt i all julstress tycker jag är så fint. 
Varför ville du vara med i Luciatåget? Jag gick i musikklass hela mellan- och högstadiet och tanken på december utan något lussande kändes omöjlig. Att gå luciatåg är något av de roligaste jag vet, lika mycket gemenskap och kärlek är svår att hitta någon annan stans. Det var helt enkelt det självklara valet att söka hit.

Maja Skog
Sysselsättning:
Jag håller nu på att gå mitt tredje och sista år på De Geergymnasiet.
Intressen: Musik är såklart mitt största intresse för tillfället, även om jag också håller på med andra grenar av estetiska ämnen. Varje dag går jag till skolan för att studera just musik, och det är något jag på senare tid har lagt mer fokus på eftersom jag insett hur mycket jag har växt som person på grund av den. I botten är jag gitarrist, även om jag såklart har sjungit längre än vad jag har spelat, och spelar en hel del klassisk och akustisk gitarr både på fritiden och i skolan. Såklart är jag också sångare, eller spelar sång som jag oförsiktigt uttrycker det ibland, och har hållit på med detta så länge jag kan minnas, även om jag började ta det på allvar under mitt första år på gymnasiet. Genom olika körer, sångpedagoger eller min familj så har sången alltid funnits där, och det är något som jag idag har stor nytta och glädje av. I övrigt lägger jag tid på konst, bland annat teckning, målning, skulptering, eller mitt senaste intresse - foto. Jag finner det avslappnande att hålla på med något som alltid kan tolkas på ett nytt och spännande sätt, och som aldrig riktigt är rätt eller fel.
Första Lucia-minnet: Mitt första Lucia-minne är från dagis. Jag har alltid älskat Lucia, och dagis var inte ett undantag. Även om jag inte själv kan komma ihåg riktigt min lycka över högtiden så är historierna och bilderna som lever kvar allt jag behöver höra och se. Den första Lucian jag kommer ihåg är ett år när min mamma uttryckligen sa till mig att vara försiktig med mitt batteridrivna ljus. Hon sa det såklart många år efter det, och jag antar innan det med, men det här året var det extra viktigt för att vi inte hade några reservljus. Och jag tyckte att jag var så försiktig, jag tyckte att jag höll ögonen på mitt ljus, men tiden kom för att ställa upp och mitt ljus var sönder. Hur vi löste problemet kommer varken hon eller jag ihåg, men mini-jag var så skärrad att minnet lever kvar än idag.
Favorit-julsång: The First Noel är en nyupptäckt favorit, och Koppången är en gammal goding.
Vad betyder Lucia för dig: Jag vet egentligen inte när jag verkligen började tycka om Lucia, om det var redan på dagis eller om det var så sent som för ett par år sen, men jag vet att Lucia idag är min favorittradition. Lucia är inte bara musikaliskt precis det jag tror att jag och många andra behöver i december, men också ett ljus, metaforiskt och bokstavligt, som kan ta värmen och kärleken som samlas i sådana tillställningar och ta med sig den till alla som behöver ljus i vintermörkret. Lucia själv, som vi ändå firar genom denna högtid, visste hur man gjorde det och satte till och med sitt liv på spel för att kunna sprida värme, ljus, och faktiskt också liv genom sina handlingar. Jag har inte alltid kunnat historien om henne, men efter att jag hade hört den så förstod jag att Lucia inte bara är en högtid vi firar för att det är otroligt mysigt och avslappnande, och visuellt väldigt vackert i sin enkelhet, men också för att kunna sprida det ljus och hopp som Lucia en gång bar med sig. 
Varför ville du vara med i Luciatåget: Jag har gått fler luciatåg än jag kan komma ihåg i mitt liv, och jag vet att alla runt omkring mig har börjat tröttna på de tidiga mornarna, skrudarna och sångerna. År ut och år in har jag i fruktan väntat på att det ska hända mig med, men den tiden har inte kommit, trots att jag nu gått fler luciatåg än dem sammanlagt. Att vara en del av ett luciatåg är något helt unikt. Det finns alltid ett gemensamt mål, en helt unik sammanhållning och luciadagen firas med en sådan glädje att jag, i kombination med min egen eufori, inte kan likna känslan vid något annat än att vara nykär. Det bästa med högtiden är att känslan är densamma varje december. Att inte ta möjligheten att vara med medan jag fortfarande kan skulle vara otänkbart.

Patrik Villalobos Pino
Sysselsättning: Jag går tredje året i gymnasiet.
Intressen: Jag har fyra stora intressen, vilket är musik först och främst sedan kommer kläder och design och all typ av konst och sist är att åka skateboard.
Första Luciaminnet: Mitt första Luciaminne måste vara i min förskola, när man fick uppträda visorna och klä ut sig.
Favorit-julsång: Måste nog vara I Wish You A Merry Christmas - Bing Crosby eftersom den fastnar som lim i minnet.
Vad betyder Lucia för dig: Lucia betyder för mig en värmande tradition.
Varför ville du vara med i Luciatåget?: Jag ville vara med i Luciatåget för att det är en otroligt vacker tradition såklart och för att min bror och min mamma har erfarenhet med att vara med i kör och Lucia, så jag valde att testa mig själv lite också.

Stella Olsson
Sysselsättning: Jag går i ettan på De Geergymnaiset Musik.
Intressen: Jag sjunger och spelar musikal.
Första Lucia-minnet: Mitt första minne är Kulturskolans stora luciakonserter med alla körer och musikklasser i stan, där jag var med i barnkören och fick gå i luciatåget.
Favorit-julsång: Om det ska vara en klassisk julsång så gillar jag ”När det lider mot jul”, men när det gäller lite mer moderna julsånger så gillar jag ”En släde för två”.
Vad betyder Lucia för dig: För mig betyder Lucia att jag får sjunga alla fina luciasånger och äta pepparkakor! Ofta går jag även och tittar på något luciaframträdande.
Varför ville du vara med i Luciatåget: Sen jag var liten har jag velat vara med i ett sånt här luciatåg, och nu har jag äntligen blivit tillräckligt gammal!

Tim Stensson Palm
Sysselsättning: Jag spelar spelar gitarr, piano och sjunger, övar sång varje dag och repar ibland tillsammans med kompisar.
Intressen: Mitt största intresse är musik, framförallt sång som jag vill utvecklas så mycket som möjligt inom.
Första Lucia-minnet: Jag har inget direkt minne från lucia som jag kan komma ihåg.
Favorit-julsång: Tänd ett ljus
Vad betyder Lucia för dig: Det har ingen betydelse för mig direkt, men tycker det är mysigt med lucia.
Varför ville du vara med i Luciatåget? För att jag vill utvecklas inom sången och lära mig att sjunga bättre i kör och efter noter. Sen är det kul att vara i en grupp tillsammans med folk som har samma intresse som en själv.

Victoria Smith Lind
Sysselsättning: Jag går tredje året på Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning samhäll på De Geer-gymnasiet.
Intressen: Jag gillar att sjunga, rida, läsa böcker och att resa. Mina häftigaste resor har varit med min fina familj. De resor jag tycker har varit mest faschinerade är bland annat Island, Karibien och Las Vegas. Min dröm är att komma till någon av polerna.
Första Lucia-minnet: Mitt första Lucia-minne var när vi på mitt dagis lussade för våra föräldrar. Det charmiga var att alla fick vara det de ville och allt satt lite snett och låttexterna satt mer eller mindre bra. Idag uppskattar jag visserligen snarare Lucia-tåg där allt sitter som det ska även om Luciatåg på dagis är svårslagna.
Favorit-julsång: God Rest Ye Merry Gentlemen (& Jag såg mamma kyssa tomten, såklart).
Vad betyder Lucia för dig: Lucia innebär värme och glädje och det är ett tillfälle som jag förknippar med att samlas för att hedra en tradition. Att gå Luciatåg är något jag gjort i många år och att inte göra det hade känts tomt.
Varför ville du vara med i Luciatåget? Jag ville vara med i Luciatåget eftersom att jag tycker att det är en mysig tradition och jag uppskattar både att sjunga och att välkomna julen med att gå Luciatåg. Att få träffa nya människor är dessutom väldigt roligt.