Norsholm och Gusum i femman igen

För Norsholm var seriesegern den första efter åtta år i sexan. I Gusum jublades det efter att laget säkrat spel i femman. Jesper Karlssons 72 mål var en bidragande orsak.

Gusum för jublar uppflyttningen till division 5 kommande säsong.

Gusum för jublar uppflyttningen till division 5 kommande säsong.

Foto: Privat

Fotboll2019-09-28 19:22

– Det måste vara någon form av Sverigerekord, säger Gusums ledare Tommy Törnborg efter att han champagnefirat på Dalängen med laget.

Ja, även om 2019 var säsongen då det mesta gick snett för Gusum, kunde klubben fira det avancemang till femma som de haft som målsättning. Bästa tvåa bland ÖFF:s division 6-serier. Detta trots att klubblokalen brann ned i juni, med pokaler, tvättmaskiner, gräsklippare och hela föreningens protokollförda historia. Det har blivit att byta om och fylla vattenflaskor i skolan och åka till Dalängen för att spela matcher.

– Vi har haft ett litet bollförråd kvar, annars får vi ha det mesta i bagageluckan. Jag tycker ändå att gruppen svetsats samman, sa Gusums Tommy Törnborg efter jublet.

9 november blir det officiell Gusumsfest.

Klubblokalen?

– Vi har en grupp som jobbar på ett nytt klubbhus. Det kan bli klart till nästa höst, hoppas Tommy.

Norsholm vann division 6 mellersta och det finns framtidstro igen, samtidigt som klubbens egna P14-lag håller på att lotsas upp i seniorlaget.

Mot Syrianska i sista omgången gav 3– 0 till slut den efterlängtade tabellvinsten.

– Syrianska var bra här och svårspelat lag, lagledare Stefan Nilsson

Till slut kunde gästerna vinna efter två mål av Felix Karlsson Lellep och det sista av Jonathan Johansson.

– Det var väl åtta eller tio år sedan vi var i femman. Vi fick några nya spelare i år och träningsnärvaron har höjts. I snitt har vi haft 20 personer vilket är bra för sexan. Vi fick till och med ställa över spelare till sista matchen. Vi har ett bra gäng.

Norsholm vann division 6 mellersta efter 3-0 mot Syrianska på bortaplan.
Norsholm vann division 6 mellersta efter 3-0 mot Syrianska på bortaplan.
Karta: Dalängen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!