Försvunna pojken i Norrköping hittad

Vid 11.30 så försvann en 14-årig pojke från sitt hem i Ljura, Norrköping. Han söktes av polisen som också efterfrågade hjälp från allmänheten.

Norrköping 18 september 2020 18:29

Vid 20:15 så blev pojken hittad av några personer som var ute på en kvällspromenad. De hittade pojken nära Hagebyskolan och fotbollsplanen Sydvallen. Han mår fysiskt sett bra men han är enligt polisen lite ledsen. Nu har han återförenats med sin familj.

– De lyckades se han ståendes och gömma sig lite vid en rutschkana där. De hade gått fram och först hade han varit lite tveksam och inte velat prata så mycket, sade polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Personerna på promenad tog då kontakt med polisen, eftersom de kände att allt inte stod rätt till.

– Vi skickade dit patruller och under tiden vi var på väg så hade han sagt vad han hette.

14-åringen fick sedan skjuts hem utav polisen till sin familj.

För polisen så blev det avslutet på sökandet som pågått sedan 15.45 för deras del. Under den tiden så har de sökt på många ställen. Man påbörjade sökinsatsen lokalt.

– Vi har sökt av närområden först och gått igenom bostaden och det som är närliggande, sade Angelica Israelsson Silfver tidigare under eftermiddagen.

Efter det så utvidgades sökandet till fler platser.

– Vi har kollat igenom det som vi kallar för "hotspots". Det är ställen som man kan tro att han troligen kan befinna sig på. Till exempelvis Hagebyvårdcentral och närliggande parker.

Eftersom pojken varit borta ända sedan 11.30 så trodde polisen att han möjligtvis kan varit en bra bit borta från hemmet i Ljura.

Därför tog de kontakt med bland annat Östgötatrafiken och taxibolag och delade ut en bild på pojken.

Polisen passar på att tacka allmänheten som hjälpte till med sökandet och betonar också hur viktigt det är att privatpersoner håller ögonen öppna vid sådana här händelser.

– Det är guld värt. Det ökar enormt chansen för oss att hitta personer. Polisen har x antal ögon men om allmänheten hjälper till, ju fler ögon desto bättre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Engberg

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

U21-landslagsman provtränar med IFK: "Liknar de vi har"

Norrköping

Krogen ger upp - flera förlorar jobbet: "Vi har stängt"

Norrköping

Kvinna gick till polisen och anmälde brott – man gripen

Fotboll

Sylviatränarens besked inför 2021: "Meddelat styrelsen"

Norrköping

Polisen grep man för misshandel

Visa fler