"Otroligt sorgligt om vi fick lägga ner"

För första gången sen klubbens bildande riskerar Stegeborgs IF att stå utan ett seniorlag.

Stegeborgs IF har svårt att få ihop lag.

Stegeborgs IF har svårt att få ihop lag.

Foto: Fredrik Jonson

Fotboll2019-11-22 15:00

Årets jumboplats i division 5 östra kan ha varit det sista vi ser av Stegeborg i seniorfotbollen. 

– Att fortsätta som de senaste åren känns meningslöst. Vi behöver åtta till tio spelare till och även en tränare. Vi har fått nej från flera och det är förståeligt i det här läget, säger Emil Södling, själv spelare och även i övrigt engagerad i mycket runt sin moderklubb.

Han har svårt att se hur Stegeborg ska lösa situationen. Spelarna är helt enkelt för få, och utan en trupp blir det givetvis inte lätt att locka en tränare till Häggvallen.

– Jag vet inte hur vi ska gå tillväga, tyvärr är det lite moment 22 över det hela. Det är svårt att locka tränare som direkt måste börja ragga ihop ett nytt lag, säger Emil med en suck.

Stegeborgs IF bildades 1974, efter en sammanslagning av Börrum och Mogata, och har sen dess haft ett lag i de östgötska herrserierna varje säsong, men till 2020 ser det ut som om man tvingas ge upp den 45-åriga sviten.

– Det ser kämpigt ut. Senaste åren har vi varit få på träningarna och fått jaga folk till varje match. Så kan vi inte hålla på utan folk måste vilja spela, men jag vill inte ge upp än. Det skulle vara otroligt sorgligt om vi fick lägga ner A-laget, säger Emil som tacksamt tar emot alla intresserade spelare.

Han hade hoppats på ett samarbete med Söderköpings U 17-lag, men fick nej på den förfrågan.

I vinter får man ihop tillräckligt många för deltagande i Atlas Cup i Finspång och den egna Stegeborgscupen. Det kan bli det sista Stegeborgslaget på ett tag.

Karta: Häggvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!