Klar för sjätte säsong i division 3-klubben

En satsning mot toppen håller tränaren kvar i Torstorp.

Daniel Helmesjö funderade en stund, men väljer att stanna ännu en säsong i Torstorp.

Daniel Helmesjö funderade en stund, men väljer att stanna ännu en säsong i Torstorp.

Foto: Fredrik Rosander

Fotboll2019-10-10 12:00

40-årige Daniel Helmesjö har nyligen avslutat sin femte säsong som tränare för Torstorps IF. De två första var i division 4 och de tre senaste i trean. 

I år fick Finspångslaget kämpa för att hålla sig kvar. Tränaren ställde vissa krav för att stanna en sjätte säsong. 

– Efter den här säsongen funderade jag lite, det kan jag erkänna. Jag hade vissa grejer som jag önskade vi skulle kika på för att spetsa till det till nästa säsong. Fotbollsutskottet har tagit till sig det för att ta ett kliv till i utvecklingen, säger Daniel.

Det får honom att tacka ja till en fortsättning och han leder Torstorp i trean även 2020. Sjätte säsongen i samma klubb, vilket inte är helt vanligt i dagens fotboll.

– Från första stund har jag känt att det är en väldigt familjär stämning och många brinner för klubben. Supporterskaror följer med oss även på våra längsta bortamatcher och det gör att man verkligen känner att man är en del i den här föreningen på ett riktigt bra sätt. När klubben vill att man ska vara kvar och är nöjd med det man gör blir det också enklare att komma fram till det här beslutet, säger Daniel.

Han har inte varit helt nöjd med hela truppens kvalitet, och inte heller med träningsnärvaron alla gånger den här säsongen.

– Sett till de förutsättningar vi har haft är det riktigt bra gjort att vi klarade oss kvar. Nu har jag önskat en högre närvaro på träningar och bättre kvalitet på bredden i truppen. Det har varit en önskan även från våra spetsspelare, som får svårt att motivera sig år efter år, om det inte går åt rätt håll.

Karta: Atlaslunden
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!