Kopia som håller måttet

Det går inte att recenserar Scene It Filmtoppen för Xbox 360 utan att referera till originalet Buzz till Playstation 2 och 3.

24 april 2009 00:19
Buzz är ett partyspel för upp till åtta spelare som tävlar mot varandra i olika kunskapsfrågor eller lekar om man tillhör den yngre ålderskategorin. Microsofts variant på exakt samma spel är Scene It där den största skillnaden utgörs av att kontrollerna är trådlösa, vilket ger plusspoäng.

 

Som alltid handlar det om att giganterna på marknaden vill komma åt den attraktiva "breda massan" av spelare som kanske främst ser sin spelkonsol som en partyhöjare framför en spelmasikn. Oavsett om det handlar om träningsprogram eller andra partyspel.

 

Scene It Filmtoppen är den svenska varianten av Box office smash och är en renodlad frågemaskin med inriktning på filmkunskap. Utvecklarna har gjort ett bra jobb när de klurat ut nya spelformer. Bland annat ska man identifiera en film utifrån en teckning som långsamt framträder på skärmen. Eller så kan ett filmklipp visas där titel- och skådespelarfrågor blandas med frågor om vilken färg det var på soffan i klippet. Det gäller att vara uppmärksam.

 

Spelaren kan utmana vänner och spela online, vilket får ses som standar i dag. Frågorna kan ut-ökas med olika "frågepaket" som kan laddas ner för ett par tjugor till hårddisken på konsolen. Och det är tur för Filmtoppen kräver ett ganska djupt och betydande intresse för film för att uppskattas fullt ut. Smalt men välgjort, för att vara en oblyg kopia.

 

Scene It <br />Filmtoppen
Krome Studios/
Microsoft

 

PARTY

 

Xbox 360. Från 12 år
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!