Klar vinnare i niornas melodifestival

Stämningen var på topp när åtta skolor gjorde upp i finalen.

25 april 2014 21:38

Efter mycket förberedelse är det äntligen dags. Finalen i den sjätte upplagan av niornas melodifestival tar plats i Flygeln. Åtta skolor deltar och stämningen är på topp.

Innan finalen går av stapeln underhåller elever från Rytmus i foajén, på scenen värmer bandet Torsdagsklubben upp publiken. Konferenciererna Marcus Fyrberg, Rebecka Norman och Cecilia Falkebring drar igång showen med ett sång- och dansnummer som höjer stämningen. Artisterna som uppträder från de åtta skolorna sitter spända och väntar.

– Det är nervöst, man hoppas det kommer gå bra, säger Christin Al Salek från Djäkneparksskolan som strax ska gå upp på scenen med sin vän LamijaVidmilic och även dansare.

– Vi har tränat mycket både med Kulturskolan och själva. Men vi hade inte kommit så här långt om vi inte fått hjälp, säger Christin.

Först ut på scenen är Navestadsskolan med låten "Don't look back". Efter dem kommer Elin Gripenblad med låten "Superman", sedan är det dags för Djäkneparksskolans tur.

Robin Lotz från Hultdalsskolan, med låten "It’s the one", får mycket applåder.

– Det kändes bra, säger han efter framträdandet. Jag var inte lika nervös som jag trodde jag skulle vara. Jag känner mig hemma i musiken, då blir det nog så.

Gruppen från Vittra kör en rockig låt som handlar om att stå upp för sina ideal. Hagaskolans Victor Lind verkar redan vara en favorit och är den enda artisten som sjunger på svenska. Söderports låt "What you a had" inspireras av tro och av längtan efter släktingar. Avslutningsvis framträder Rudolf Steinerskolan med en svängig låt med både fiol, piano och gitarr.

Under pausen överlägger juryn som består av bland annat Lars Stjernqvist, Åsa-Karin Svensson och Sandra Wall. Denna gång får även publiken rösta. Medan rösterna räknas uppträder rapparen Dani M.

Vinnaren blir till slut Rudolf Steinerskolan med låten "Redline", som enligt juryn står för en fantastisk helhet, musikalitet och stil. Gruppen blev även publikens val.

– Det är imponerande hur Kulturskolan kan producera en kväll som den här med oerfarna nior. Bra konferencierer och vinnaren var en glad överraskning. Juryn var relativt eniga. Det var också flera av artisterna som jag kommer hålla ögonen på, säger NT:s nöjesreporter Sandra Wall.

Pris delades även ut för bästa filmpresentation till Hultdalsskolan. Vittra får pris för det mest underhållande bidraget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gabriella Nilsson Ringqvist