Skickligt och roande med Teater Impuls

På lördagskvällen stod dörrarna öppna för improvisationsteater på Kulturkammaren. Föreningen Teater Impuls föreställning lockade ett trettiotal besökare.

16 februari 2010 10:55
Redan i foajén fick publiken träffa två coacher som skulle guida besökarna genom kvällen. Föreställningen inleddes med akt 1, Kalla det vad ni vill som av coacherna beskrevs som en musikalisk resa. Eftersom det var en improviserad föreställning, helt utan manus och regi så hade publiken makten.

 

En flicka drog en lapp där det stod hur teatern skulle sluta. "En eller båda huvudkaraktärerna vinner en förmögenhet".

 

Detta fick dock inte skådespelarna veta förrän i mitten av akten. Publiken fick även vara med och bestämma rollkaraktärer och vilka två som skulle spela huvudrollerna.

 

 

En hysterisk och fåfäng kvinna och en glad speleman valdes ut. Historien kretsade kring den hysteriska kvinnan vars man ville ta ut skilsmässa eftersom hon slagit ihjäl hans mamma och en positivhalare med en högsta önskan om att skaffa sig en apa som kunde hjälpa till vid framträdanden. Skådespelarnas skicklighet förde historien framåt, mannen stal en apa från Skansen och kvinnan lyckades övertala sin man om att de trots allt inte skulle skilja sig.

 

I mitten av föreställningen fick skådespelarna veta slutet och på ett snyggt sätt lyckades de vända historien så det slutade med att kvinnan betalade positivhalaren för att mörda hennes man och att hon på så sätt fick ärva hans förmögenhet. Med en enorm skicklighet blev det en helt improviserad historia som hängde ihop på ett elegant sätt. I varje scen förekom också minst en sång som aktörerna improviserade fram till pianospel.

 

 

I andra akten fick skådespelarna spela upp olika teatersportsövningar. Publiken fick vara delaktig och skrika ut rollkaraktärer, yrken, platser och andra hjälpmedel till skådespelarna.

 

En scen handlade om ett inbrott som skulle göras och till hjälp fick skådespelarna en hund, en pincett och en toalettrulle av publiken. I en annan övning fick en flicka gå upp på scenen och sedan se hur skådespelarna spelade upp hennes första skoldag.

 

Andra akten innehöll ingen sång, men massor av skratt och jubel från publiken.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Södrén