LÄS MER: Metallsvenskan ställer in

– Det som är allra tråkigast och det som mest upptar mina tankar är biljettköparna som vi tyvärr inte har möjlighet att betala igen pengarna till. De lider jag mest med. Den biten suger verkligen, säger han.

Oron för festivalens möjligheter fanns på ett tidigt stadium. I en bransch präglad av festivaldöden finns en osäkerhet från både publik och artister. Publiken väntar i det längsta med att köpa biljetter för att se att evenemanget verkligen blir av och artisterna vill ha större och större förskott som garanti för att spela på festivalerna. En ekvation som i längden är olösbar och som nu drabbade Metallsvenskan.

– Det är nog för mycket konkurrens helt enkelt. Norrköpingsborna är också kända för att köpa sent och vi hade inte möjlighet att vänta ut dem tyvärr. Alternativt är det så enkelt att det inte är tillräckligt med folk som vill ha en hårdrockfestival, säger Olof Wikström

För Olof WIkströms del är det den andra tunga festivalsmällen på kort tid. I december tvingades han ställa in den planerade Black Metal-festival Black Christmas i Flygeln.

– Nu blir det inte några fler festivaler på ett tag. Norrköpingspubliken vill tydligen inte ha det, säger han.

Hade du önskat större stöd från kommunen?

– Jag är för dåligt insatt i vad en kommun får göra och inte göra så jag vill inte ge mig in i den diskussionen, säger Olof Wikström.