Vampyrer och blod på scen

För femte året i rad spelar Kvartersteatern skräckteater. Räkna med vampyrer, lite blod och mycket känslor på scen i föreställningen Lilja & Lily.

17 oktober 2017 16:42

Den 27 oktober är det dags. Tio personer står på scen i en produktion som kan liknas vid en mix av Svindlande höjder och Twilight. Frida Nyström är regissör och berättar om handlingen i Lilja& Lily. Den utspelar sig både i dåtid och nutid.

– Huvudpersonen Lilja åker tillbaka till byn hon ofta besökte som liten. Där bor hennes mormor och morfar. De berättar om flickan Lily som bodde på gården på 1700-talet. Så vi rör oss över en ganska lång tid, säger hon.

Liljas egen historia visar sig sammanbunden med Lilys.

Intresset för skräckteater är stort, så stort att man i år utökar antalet föreställningar från fyra till sex, en helg blir två.

– Det verkar vara något med skräckteater som fascinerar. Dessutom ser vi ett ökat publiktryck över lag, säger Frida Nyström.

Det var Teodor Fredriksson som kom med idén om skräckteater från början. I uppsättningen av Lilja & Lily är han regiassistent och har huvudrollen som Elis, en vampyr. Lisa Lambot och Wilma Pihl spelar båda Lilja.

Husdramatiker Anna Nygren har skrivit manus.

– Det är en mörk, sorglig, romantisk, inte jätteläskig, vacker historia som också är lite äcklig, säger Frida Nyström.

Föreställningen rekommenderas från 13 år och uppåt, för säkerhets skull.

– Den är inte riktad till barn.

Repetitionstiden har varit kort. Arbetet påbörjades så sent som i september.

– Det känns ganska lugnt. Vi har repeterat hela helgen. Alla kan sin text så nu handlar det mer om att få lite flyt. Det fungerar eftersom var och en tar ett stort ansvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hassler

Ämnen du kan följa