SVT: Inga åtgärder mot läckan

Flera låtar som deltar i kvällens deltävling har läckt ut i förväg, i strid med SVT:s regler, men tävlingen kommer att fortsätta som vanligt, skriver Christer Björkman.

25 februari 2017 16:33

Enligt Melodifestivalens regler får inget bidrag publiceras i sin helhet innan tävlingen, men nu har just det hänt med Loreens låt "Statements", skriver Norran. Låten ska finnas tillgänglig på minst ett forum på nätet.

"Vi har fått information om att samtliga Warner Musics bidrag som gått vidare till final samt de som ännu inte har tävlat har publicerats under dagen, alltså för tidigt." skriver Christer Björkman via pressansvariga Lilli Assefa i ett mejl till TT.

"Förklaringen till misstaget ligger i tidsskillnaden mellan olika kontinenter. Det beställda releasedatumet är den 26 februari och när Australien passerade midnatt för ett par timmar sedan publicerades låtarna. Då det är tredje part som har agerat, i det här fallet Itunes, så vidtar vi inga åtgärder som påverkar tävlingen. Eftersom varken artisterna eller deras skivbolag har haft något uppsåt i den uppkomna situationen så har inte våra regler brutits och därför kommer SVT inte vidta några åtgärder." skriver Björkman vidare.

SVT kommer att lägga ut samtliga finalister och kvällens tävlande bidrag på SVT:s plattformar så att alla kvällens tävlande bidrag har samma förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT