Stormigt på Kvartersteatern

Det gormas och gapas och känslorna svallar på scen. Kvartersteatern ger Stormarna, en nytolkning av Shakespeares Stormen.

4 maj 2017 08:24

Platsen är en ö. Där bor sedan länge några av karaktärerna. Så invaderas ön av nya människor och då uppstår både magiska möten och en hel del konflikter.

Det är grunddragen i föreställningen som har premiär den 12 maj. Ensemblen består av hela 17 personer vilket innebär att roller dubbleras.

– Det är ett sätt att få in fler av de många som vill spela hos oss. Dessutom finns det alltid en reserv att ta in om det behövs. Och så kan vi ge flera föreställningar, säger Frida Nyström, regissör som även svarar för koreografi.

Kvartersteaterns husdramatiker Anna Nygren, som flyttat till Göteborg, har skrivit manus, en nytolkning av William Shakespeares Stormen.

– Men det är en annan tid och språket är modernt, säger Frida Nyström.

– Det handlar mycket om relationer.

Sedan i höstas har man arbetat med detta sagospel som också rymmer dans, effekter och trolleritrick. Fem dansare medverkar.

– Det är en bra, angelägen och hoppfull pjäs, tycker Per-Olof Engström, skådespelare som menar att Stormarna lyfter fram vikten av att se varandra som människor, som individer.

Frida Nyström hoppas att publiken går hem efter föreställningen med en känsla av hopp om försoning.

– Det tror jag verkligen behövs i vår tid.

Karaktärerna i pjäsen har inte namn utan bara var sin bokstav. Det lämnar öppet för egna tolkningar och gör de dem könsneutrala. De kan om man vill lika gärna ses som symboler. Och den ö de vistas på kan vara en metafor för jorden vi lever på.

Stormarna

spelas av Kvartersteatern på Teater Bråddgatan 34 från den 12-27 maj.

Regi och koreografi: Frida Nyström

Manus: Anna Nygren

Medverkande: Ellen Söderström, Elin Rödin, Emelie Karlsson, Kajsa Rydén, Adrian Stenström, Sonjah Hasselqvist, Emma Friberg, Therese Erlandsson, Tove Lennartsson, Maia Lee Lind, Agata Evner Åke Lindgren, Gunnar Stafstedt, Per-Olof Engström, Lovisa Lundholm, Mons Gregemark, Lisa Lambot, Emma Friberg, Therese Erlandsson, Tove Lennartsson, Maia Lee Lind, Agata Evner

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hassler

Ämnen du kan följa