Redan i kvällens andra låt förkunnar Oscar Magnusson att "Du ska tro på mig" och ett i princip fullsatt Flygeln behöver knappast övertygas mer än så. Konserten är tidigt i hamn. Sven-Ingvars turnépremiär (de hade i och för sig smygpremiär i Säffle i onsdags, men ändå...) utvecklas sedan undan för undan till en mycket stark show som effektfullt pendlar mellan det vemodiga och det uppsluppna.

Sven-Erik Magnusson är ständigt närvarande.

Men det är, naturligtvis, till största delen tack vare Oscar Magnusson som Flygeln snabbt är med på noterna och som bandet känns fullt relevant här och nu. Rösten är stark, utstrålningen omöjlig att undkomma och i gamla örhängen som "Vid din sida" och "Nej det tror jag inte på" är uttrycket oerhört likt Sven-Erik Magnussons.

Artikelbild

| Arvtagaren. Oscar Magnusson bär, till stor del, Sven-Ingvars på sina axlar och turnépremiären i Flygeln blev rena segertåget.

Vi bjuds på en musikalisk resa med smakprov ur Sven-Ingvars 60 år långa karriär. Hela vägen från "Till dans med Karlstadtösera" till senare hits som "Byns enda blondin" via de hyllade tolkningarna av Fröding. Få om någon har den låtskatten att plocka ur och vi i publiken sjunger gärna med när tillfälle ges. Merparten av oss torde ha varit med redan på 1960-talet men har naturligtvis ingenting emot att Sven-Ingvars av i dag ändå låter som ett band väl förankrat i sin samtid. Sven-Ingvars möts av stora famnen och ingen torde i gengäld ha gått med besviken.

Som sagt, länge leve.