Slocknade stjärnor hyllas i park

Två av fjolårets största slocknade stjärnor – David Bowie och Carrie Fisher – hedras på ett ovanligt vis i Norrköping. Någon har pärlat porträtt av prinsessan Leila och Aladdin Sane som nu pryder elskåp i Vasaparken.

17 januari 2017 20:40

Vilka pärlplattorna hyllar går inte att ta miste på. Star Wars-prinsessan har sin karaktäristiska kanelbullefrisyr och klädsel. Medan David Bowies alter ego Aladdin Sane, som kom efter hans kända Ziggy Stardust-figur, känns igen på blixten över höger ansiktshalva.

Fredrik Johansson, fritidsledare, musiker och Star Wars-fantast gläds åt initiativet.

– Det är ju ett fantastiskt roligt sätt att hylla dem på, säger han.

Den banbrytande brittiske popikonen David Bowie avled vid 69-årsålder den 10 januari förra året och den amerikanska skådespelerskan Carrie Fisher dog 27 december. Båda har firats, älskats och hyllats av en hel värld både under sin livstid och efter sin död. Vid en muralmålning av Bowie i Brixton i London samlades en mängd fans på årsdagen av hans dödsdag för att sjunga, dansa och gråta tillsammans.

Den som vill se de söta pärlplattehyllningarna gör klokt i att snarast bege sig till Vasaparken, där de decimeterhöga porträtten fanns att se på tisdagsmorgonen, placerade på elskåp intill parkbänkarna nära Immanuelkyrkan och Södra Promenaden. Risken är förstås stor att de försvinner ganska snart.

NT är förstås nyfiken på vem den okände personen bakom hyllningarna är. Hör av dig om du vet: kultur@nt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa