Det är sedan tidigare känt att komikern återvänder med en satirisk serie i sju avsnitt som "utforskar ett brett spektrum av individer, från de ökända till de okända, inom politik och kultur" enligt tv-nätverket Showtime.

Republikanen Sarah Palin medverkar i ett av avsnitten, mot sin vetskap. Ett tilltag som inte gick hem hos den tidigare vicepresidentkandidaten.

"Jaha. Du lurade mig, Sacha. Känns det bättre nu?” skriver Sarah Palin.

Artikelbild

| Sarah Palin är förbannad på komikern Sacha Baron Cohen efter att medverkat i hans kommande tv-serie. Arkivbild.

Enligt politikern lurade komikern henne till en intervju genom att maskera sig som rullstolsburen krigsveteran. En bit in i intervjun plockade Sarah Palin av sig mikrofonen och lämnade rummet till följd av Sacha Baron Cohens "utländska kommentarer" och vad hon beskriver som bristande respekt för USA:s militär och medelklass.

"Jag tillhör en lång rad amerikanska offentliga personer som fallit offer för 'komikern' Sacha Baron Cohens elaka, exploaterande och sjuka 'humor' som sponsras av CBS/Showtime", fortsätter Sarah Palin och önskar att samtliga inkomster skänks till välgörenhetsorganisationer som stödjer amerikanska militärveteraner.

Enligt Palin släppte produktionsteamet dessutom av henne med flit på fel flygplats efter intervjun i Washington, så att hon missade sitt flyg hem till Alaska.

"Who is America?" släpps på HBO Nordic den 16 juli.