Glitter och glamour. Men också skräck och svärta. Utsmyckningarna spretade i båda riktningarna när filmpubliken minglade inför sing-along-visningen av filmen på Cnema. Förväntningarna föreföll hejdlösa men få av besökarna kunde knappast ha överraskats av filmens halsbrytande blandning av skräck, skratt och musik. Alla, lät det som, hade sett filmen åtskilliga gånger tidigare.

– Den håller fortfarande, sa Reidunn Palmkvist som kom till visningen med kompisarna Lina Nordqvist och Jenny Wallhoff.

Besökarna bjöds på bubbel, druvor och chips en timme innan ridån gick upp och i vimlet gick förhandssnacket om vad det är som gör The Rocky Horror Picture Show till en såpass speciell film.

Artikelbild

| Filmen i all ära, men här är gänget som hyllade scenversionen. Från vänster: Nils Poletti, Eva Andersson, Camilo Ge Bresky, Linn Persson, Andreas Österberg och Viktor Björkberg.

– Den var ju väldigt normbrytande när den kom. Utmanande. Häftig blandning av olika stilar som inspirerar, menade Albin Johansson och fick medhåll av Didrik Ramström.

Klara Bladh, i färgglad hatt, berättade om sitt förhållande till filmen.

– Jag såg den när jag var tolv. I tidigaste laget. Nu är jag mer redo.

Den 2 februari har Östgötateaterns Rocky Horror-musikal premiär i Norrköping. Delar av teatergänget var förstås på plats med huvudrollsinnehavaren Camilo Ge Bresky i spetsen. De hyllade också filmen – med ett tillägg.

Artikelbild

| Reidunn Palmkvist (i mitten) har sett filmen åtskilliga gånger. Här omges hon av Lina Nordqvist och Jenny Wallhoff.

– Jag älskar verkligen filmen. Men live på teatern är ändå alltid bäst, sa Camilo Ge Bresky.