”Ta det som en man” av och med Hampus Nessvold

Betyg: 4

Regi: Mia Skäringer

Artikelbild

Prod: Kahlo

16/3 Forumteatern, Linköping

7/11 Flygeln, Norrköping

I Mia Skäringers ”No More Fucks To Give” gästar Hampus Nessvold med ett pampigt framförande av låten ”Be a Man”. I sin egen föreställning hade han kunnat inleda med låten direkt istället för ett litet presentationssnack före, för en lite mäktigare entré. Men ”Ta det som en man” handlar i och för sig mycket om att inte vara just så mäktig och macho som en kille ofta förväntas vara. Sångintresset fanns redan i barndomen och kunde anses ”bögigt”. För att vara bög är inte alltid så mycket en sexuell läggning som en identitet, resonerar Nessvold.

Artikelbild

Han står enkelt och helvitt klädd på en ganska tom scen med bara en pianist vid sin sida. Pianot är nedklottrat med bland annat ”fuck you”, ”bög” och en ritad penis. I övrigt är bakgrundsmusiken som han sjunger till förinspelad. Det känns lite ovärdigt en begåvad sångare som Hampus. Det enda som verkar mer påkostat är vissa filmklipp i bakgrunden, som när han ligger med en tjej och har inspirerats alldeles för mycket av porrens värld.

Publiken får sig många högljudda skratt och den stora behållningen i föreställningen är att den inte väjer de allmänna fördomarna för att vara politiskt korrekt, utan istället använder sig av dem för att skapa humorn. Nessvold har så gott som kopierat flera av Skäringers både kroppsliga och språkliga uttryck. Men han har fortfarande en egen berättelse att berätta, och det gör han som en sann ny humorstjärna med både sketcher och manliga motviktskaraktärer till sin egen känsliga natur.