"Movits! är en vitaminspruta rakt i hjärtat"

Det finns ytterst få band i detta land som kan lämna garantier. En spelning är som ett lotteri, ibland lyckas man, ibland inte. När man har Movits! på en scen så vet man, man bara vet att det kommer bli ett sjuhelsikes drag. Borggården i Linköping under lördagskvällen var sannerligen inget undantag.

25 augusti 2019 11:10

Från inledande ”Ohio” rullar segertåget in och över Linköping. Den stenhårda smittande basen kryddat med saxofon och trombon som tillför ett par hundra extra hästkrafter i Movits!-maskinen.

Har man dessutom en frontman och estradör som Johan ”Jivin” Rensfeldt ja då är det knockout-garanti alla gånger. Bandets energi smittar av sig direkt på publiken som fyller borggården och Linköping med allsång.

Movits! är glädjespridare. Movits! är en vitaminspruta rakt i hjärtat.

Det finns liksom inget försvar mot de pumpande medryckande attackerna som levereras från scenen.

Jag står mitt i Linköpings mest febriga dansgolv.

Unga som gamla har kapitulerat och dras med i stormen från norr.

Exakt där ligger storheten hos Movits!. Det spelar ingen roll vem du är, det spelar ingen roll var du kommer ifrån. Det spelar absolut ingen roll hur gammal du är. Movits! kommer att ta dig. Movits! kommer få dig att dansa, vare sig du vill eller inte.

När låtar som ”Na na Nah!” eller ”Limousin” exploderar är det bara att hålla sig i eller börja dansa.

Att boka Movits! till en stadsfest är ett väldigt smart drag. För det finns ytterst få band i detta land som kan lämna garantier. Movits! har vid det här laget lämnat Linköping för längesen. Men det kommer dröja väldigt länge innan Linköping har kommit över den här spelningen.

Movits!

Betyg: 4

Linköpings Stadsfest, Borggården

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ricky Holmquist

Ämnen du kan följa