"Hon krånglar inte till det utan kör sin grej"

Under Augustifestens fredagskväll är det dags för Miss Li att gå på scenen i Vasaparken. Som mycket hon gör, blir det riktigt bra. Den där egna blandningen av pop, jazz, blues, varité och ibland till och med reggae. Hon krånglar inte till det utan kör sin grej från början till slut.

17 augusti 2019 09:30

Betyg: 4

Vasaparken, Augustifesten, Norrköping

Fredag 16/8

Det kunde varit mer folk, det kunde varit betydligt mindre. Publiken kunde varit lite mer engagerad. Miss Li får jobba hårt för att få med sig folket som känns lika svala som kvällen. Först ut är ”Like a holiday” och tempot är högt från start. Trots att Miss Li studsar runt i ”I met a boy” och har god publikkontakt och härligt, yvigt scenspråk är det som om publiken fastnat i gräset. Tempot går ned i lugna och sköna ”I can´t get you off my mind.” Men så kommer det äntligen ett ryck då hon i ”Stupid girl” tar till något drastiskt och kliver upp på pianot. Det gillas och publiken vågar tappa fotfästet.

Miss Li gör snygga tempoväxlingar, där både ljus och musiker hänger med. Blåset sätter extra krydda på låtarna. I Pugh Rogerfeldts låt ”Här kommer natten” lyser hon verkligen där hon sitter själv på scenen. Det ska bli spännande att se tolkningarna i kommande avsnitt av ”Så mycket bättre.” Även ”Om du lämnade mig nu” som hon gjorde med Lars Winnerbäck är intagande, trots att hon nu gör den själv. Hennes röst gör sig verkligen där. Men efter lite tyngre låtar är ”Oh, boy” ett välkommet glädjelyft där bandet får jamma i slutet.

Konserten rundas av snyggt med ”My heart goes boom” och ”You could have it.” Kanske var det fler som väntat sig ”Ba, ba, ba” som avslut men den uteblir. Inte heller nya ”Blommor” är med. Några nya låtar hade varit upplyftande, men de kommer förhoppningsvis under året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gabriella Nilsson Ringqvist