Radioprogram läggs ned efter SD-uttalande

7 september 2018 18:02

UR har beslutat att lägga ner programserien "Fakta eller feeling" sedan en av programledarna tagit ställning mot Sverigedemokraterna i SVT:s "Opinion live", rapporterar "Medierna" i P1.

Det är oerhört allvarligt om public service tar partipolitisk ställning. En programledare blir ju en förlängd röst för kanalen så det är klart att det är något vi tar på allvar, säger Elin Andersson, ansvarig utgivare för programmet, till "Medierna".

Serien, som handlar om aktuella politiska frågor inför valet, är producerat av produktionsbolaget Munck för Utbildningsradion. Den hade premiär i P3 i juni och skulle ha sänts till och med oktober. Men nu läggs programmet ned och alla tidigare avsnitt och webbsidor kopplade till programmet har tagits bort.

Anledningen är att programledaren Emelie Ebbis Roslunds medverkan i "Opinion live" där hon pratade om Jimmie Åkessons uttalande om att lägga ner P3. Hon ska bland annat ha sagt att SD inte står för alla människors lika värde och att Sveriges Radio inte delar de värderingarna, skriver DN.

Rättad: I en tidigare version framgick det inte att programserien är producerad av Munck för UR och att Medierna var först ut med nyheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!