Putte startar kör i Norrköping

Putte Nelsson, kanske mest känd från att ha varit pianist i ”Så ska det låta”, drar igång alla-kan-sjunga-körer på sju orter i Sverige. I mars startar han i Norrköping och Söderköping. Där, i Team Ullis, kommer Ulrika Malmberg att vara körledare.

29 januari 2018 12:00

Redan nu har Team Putte tre egna körer i Stockholm, Linköping och Jönköping. Sammanlagt samlar dessa 1 200 personer som ses en gång i veckan för att sjunga gospel, pop och visor.

– Många tycker det är kul att sjunga och mår bra av det. Vi är ett alternativ till de befintliga sammanhang som finns, säger Putte Nelsson som just nu söker körledare som är bra på att inspirera och entusiasmera sångare.

Ingen tidigare körvana krävs av deltagarna och det sker heller ingen indelning i stämmor.

– Men det är inte allsång det handlar om. Du sjunger i den stämma du känner dig mest bekväm med. Duktiga körledare klarar av balansen mellan vana och nybörjare så att alla får med sig något hem, säger han.

Endast lokalens storlek sätter gränser för hur stor kören tillåts bli. Kören träffas tio gånger under terminen och kostnaden är 895 kronor. Körsång brukar annars vara nästan gratis.

– Det gäller att hitta rätt pris så att det skickar signal om att det är något bra. Det måste inte vara bra för att det är gratis eller dåligt för att det är dyrt.

Terminen avslutas med ett framträdande.

Putte Nelsson själv är rutinerad körledare. För 12 år sedan startade han Team Putte. Nu vill han utveckla idén.

– Men målet är inte en massa körer som heter Team Putte. Vi vill bara att de helst ska heta ”Team” -någonting. Köreldarna får själva stor frihet.

Vad skiljer ditt upplägg från Joyvoice?

– Det vet jag inte om jag kan svara på. Jag har jobbat så här i tolv år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hassler