Nu blir det talkshow i Norrköping

Stage Skandia slår upp dörrarna för en talkshow med gäster som Lars Stjernkvist, Carina Perenkranz och imitatören Claes-Martin Hoffsten. Bakom projektet står ungdomar i Norrköping.

19 januari 2018 20:30

På anrika Skandiateatern öppnade i höstas Stage Skandia, en ny mötesplats för unga som drivs av kulturskolan och Norrköpings fritidsgårdar. Flera kulturproduktioner av och med ungdomar tar nu form och på lördag har den första talkshowen premiär inför en livepublik. Bakom idén står Daniel Braesch, 19, som även kommer att leda showen tillsammans med Isabella Boutros.

– Det blir tufft, men ska bli väldigt roligt. Det känns fantastiskt att få möjlighet att göra något så här speciellt. Jag ska försöka bjuda mycket på mig själv, säger Daniel Braesch.

Tidigare har han spelat teater och medverkat i en rad produktioner, bland andra "Ronja Rövardotter", Kulturskolans ungdomsföreställning "Robin Hood" och De Geer-treornas musikal "Hairspray". I den senare gjorde han rollen som en amerikansk showvärd, Corny Collins, med ett stort och påklistrat leende.

– Det var faktiskt den rollen som inspirerade mig till det här, säger Daniel Braesch.

Victoria Ahlin, projektsamordnare på Kulturskolan, blev genast förtjust idén.

– Den är en strålande. Här kan vi fånga upp sådant som händer i stan och ge talanger som är verksamma, kanske släpper en skiva, plats att synas och få berätta om vad de gör. Samtidigt är det ett koncept med musik och underhållning, säger hon.

Den första showen gästas av Sandra Tengvall, en av skaparna bakom musikvideoprojektet "Vi är också Norrköping" – och kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist.

– "Du kan fråga vad du vill" har han sagt, och det ska jag göra. Jag tycker det vore roligt att få veta mer om hans uppväxt, säger Daniel Braesch.

Dessutom medverkar 14 teaterungdomar och en liveorkester. Ungdomarna gör olika inslag, bland annat kommer det att bli kladdigt värre i matprogrammet "Fernando och Lotta" , där Hedda Norén och Fabio Montino ska baka italiensk pizza. Men också några parodigäster kommer att stolpa in i showen.

– Till hälften blir det lite av en parodi på en talkshow, och till häften är det seriöst. Men våra vanliga gäster kommer vi att tala om deras karriärer, vilken väg de tog i livet. Det tror jag många ungdomar vill höra med om, säger Daniel Braesch.

Senare i vår planeras ytterligare tre talkshower med gäster som Carina Perenkranz, som tidigare drev Skandiateatern, trion Jimmy Karlsson, Lukas Ahlin och Alma Mörnås som har bärande roller i Kulturskolans kommande storproduktion "Djungelboken" och imitatören Claes-Martin Hoffsten, känd från "Talang" i TV4.

– För oss är det jättekul med Claes-Martin eftersom han gått på teater på Kulturskolan i hela sin uppväxt. Nu kommer han tillbaka som gäst och får berätta om hur han etablerar sig som frilans, säger Victoria Ahlin, projektsamordnare på Kulturskolan.

Talkshow

Scen: Stage Skandia

Programledare: Daniel Braesch och Isabella Boutros

Datum för vårens talkshows: 20 januari, 17 mars (Carina Perenkranz), 14 april (Claes-Martin Hoffsten) och 19 maj. Talkshowerna kommer även att sändas på sociala medier, t ex Facebook. Den som vill se talkshowen, som är gratis

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa