Norrköpingsarrangör blir del av konsertjätten

Live Nation tar över bokningsbolaget Appelgren Friedner med rötterna i Norrköping.

5 juni 2019 17:00

– Det känns jättekul och vi är väldigt nöjda, säger Uno Friedner.

Uno Friedner startade sitt Lucky You i Norrköping för tio år sen och började arrangera konserter.

– Jag var arbetslös och fick starta eget-bidrag. Det var tur att arbetsförmedlingen trodde på min affärsidé, säger han.

Sedan dess har han jobbat i branschen och för fyra år sen bildade han artistagenturen Appelgren Friedner tillsammans med artistagenten Lisa Appelgren. På kort tid blev de en av de starkaste artistagenturerna i Sverige med några av landets främsta artister i sitt stall.

– Jag har kört eget i tio år nu. Det känns helt rätt med en ny utmaning och kul att jobba med ett stort bolag med större samarbeten och större muskler.

Rent konkret innebär uppgörelsen att den multinationella jätten Live Nation tar upp Appelgren Friedner i sitt stall. Bolaget, som haft kontor i både Norrköping och Stockholm läggs ner och från 15 augusti blir Uno Friedner och Lisa Appelgren, tillsammans med en anställd i Appelgren Friedner, en del av Live Nations organisation.

– Det har gått ganska fort. Vi började prata med Live Nation under våren, säger Uno Friedner.

– De båda har lång erfarenhet som jag hyser stor respekt för och tillsammans ska vi utveckla och fortsätta bygga vidare de artister Uno och Lisa arbetar med idag, säger Markus Wiking, COO Local Artists, Live Nation, i en kommentar.

I Appelgren Friedners artiststall ingår bland annat Movits, Sabina Ddumba, Familjen, Hanna Järver, Adam Tensta, Den Svenska Björnstammen och Kalle Baah. Samtliga följer med över till Live Nation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Pihlblad

Ämnen du kan följa