Musikalisk Rödluvesaga lockar till skratt

3 augusti 2016 12:58

Vargen är precis så läskig som i sagan. Men Rödluvan låter sig inte luras så lätt. I Kolmården spelas sagan som musikal och med väldigt mycket humor.

Träden står tätt intill dansbanan vid First Camp i Kolmården. Solen glimtar in och en bris drar in från Bråviken. Jägaren, Pelle Andersson med gevär, rock och Papphammarbyxor, bekantar sig med publiken redan innan föreställningen börjar, flyttar låtsasmyror, skojar.

Men det är ju Rödluvan & Vargen det handlar om. In som ett yrväder kommer Náthalie Andersson och sätter tonen från första början. ”Som i en helt annan värld” sjunger hon med självklar och tonsäker stämma. Som Rödluvan är hon perfekt, en kavat tjej som inte låter sig luras så lätt.

Skogen. Jägaren. Vargen. Blommorna. Mormor. Alla sagans ingredienser. Svartå Soffteater och Nöjesfamiljen rör i grytan och bjuder på musikteater, skivar ner sång och musik och låter själva trädens andar ta gestalt med blad i håret och magisk dans.

– Precis när magen kurrar som mest så kommer maten serverad på två ben, säger Vargen när han får syn på Rödluvan.

Här kryddas rejält med vitsig humor, som inkluderar barnpubliken. Föreställningen rekommenderas från sex år men fungerade även för de yngre vid premiären.

Anders Gustavssons Vargen är både farlig och falsk, läskigast kanske för fem- sexåringar som har fantasi nog att förstå hur farlig han kan vara. Det är gott att få vara rädd i tryggt sällskap och det är tur att sagor har lyckliga slut.

Roligast är Mormor. Joakim Johansson har en komisk begåvning som går bortom manusets repliker och regissörens instruktioner. Slapstick är en underskattad genre.

Rödluvan & Vargen

Betyg ****

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!