LISTA: Här är sommarens artister

Varje torsdag i juli blir det konserter helt gratis på Knäppingens innergård. Bland annat kommer Jens Lekman att spela akustiskt.

7 juni 2019 06:00

Klubb Republik fortsätter samarbetet med Restaurang Knäppingen. För tredje sommaren i rad fixar klubben en livescen på restaurangens innergård.

– Vi har ett väldigt bra samarbete och har haft många fina konsertupplevelser här. Det är en jättefin och mysig miljö, säger Emelie Nilsson från arrangörsföreningen Klubb Republik.

Konserterna brukar vara välbesökta. Bidragande orsaker är säkerligen att man har fri entré och har öppet för alla åldrar.

– Det känns väldigt kul att kunna erbjuda det, säger Astrid Koch-Emmery i Republik.

Totalt kommer sex artister att uppträda under fyra torsdagar i juli.

– Det blir verkligen en popsommar. Nu hoppas vi bara på fint väder. Tidigare somrar har vi haft tur, säger Amina Myrén.

Skulle det bli regn finns ett tält att spänna upp över scenen, men vid hällregn har också möjlighet att vara inomhus på restaurangens övervåning.

Hyllade Jens Lekman kommer att uppträda själv och akustiskt. Konserten sker samma kväll som Hoffmaestro spelar på Hugo Parkfestival den 25 juli, men arrangörerna tar krocken med ro.

– Det är absolut inga problem i en stad med så mycket folk. Förra året hade vi mest folk den kväll som sammanföll med Hugo-festivalen, säger Emelie Nilsson.

– Vi är väldigt glada för att Jens Lekman kommer. Han gav nyligen en fantastisk konsert i Linköping hos vår systerklubb Klubb John Doe! fortsätter hon.

Bland bokningarna finns Stockholmsbandet Melby som gör sin premiärspelning i Norrköping. Bandet blandar indie, folk, psych och pop och har jämförts med artister som Amason, Slowgold och Dungen. Dessutom blir det ett återseende av indieduon Laser & Bas.

Men liksom tidigare lyfter klubben också fram stjärnor från närområdet: Simon Kuylenstierna, Agnes Matsdotter och – för tredje gången – Amina Myrén.

– Amina är ju så duktig. Hon är Norrköpings popqueen, säger Emelie Nilsson.

– Jag är glad över att ni vill ha mig tillbaka. Det blir en helt ny konstellation på scenen och jag hoppas att det blir en bra show. Det brukar bli en skön stämning här, säger Amina Myrén.

Under senare tid har hon fått in svenska soulinfluenser i sin popmusik. På scenen får hon sällskap av sina nya låtskrivar-kompanjoner: producenten Johan Schön från Maj Monet och med Fredrik ”Blend” Bjuvander, tidigare Grammisvinnare med Spånka NKPG och producent i deep house-duon Dirtytwo.

Klubb Republik på Knäppingen

4/7 Laser & Bas

11/7 Melby & Amina Myrén

18/7 Agnes Matsdotter och Simon Kuylenstierna

25/7 Jens Lekman

Klubb Republik är en ideell förening som har arrangerat livekonserter och klubbar i Norrköping sedan 2002. Målet är att kunna blanda nya stjärnskott med mer etablerade artister.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa