Det är dirigenten Hans Ek som ligger bakom projektet som för ett år sedan gavs som konsert med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen. Då som nu med Sofia Karlsson, Annie Angel och Moneybrother som solister.

– Chelsea Hotel är en slags studie i hur popmusiken tog ett annat uttryck, hur den blev mer konstnärligt allvarlig och politisk. Här fanns det plötsligt en koncentration av väldigt många konstnärer på en och samma plats, artister som både avspeglade och påverkade sin samtid, berättar Hans Ek.

Det blir musik av en lång rad legendariska artister i nya arrangemang. Bob Dylan, Leonard Cohen, Janis Joplin, Joni Mitchell, Jimi Hendrix, Patti Smith, Tom Waits, Television, Ramones och Velvet Undergorund är bara några som förekommer under konserten.

Artikelbild

| Legendariska Chelsea Hotel 222 W, 23rd Street Manhattan.

– Det ska inte bara vara en nostalgitripp, utan vi vill snarare visa på att musiken kan vara en del av en levande tradition, säger Hans Ek.

Symfoniorkestern förstärks under konserten av en kompgrupp bestående av Martin Hederos keyboard, Andreas Hourdakis gitarr, Andreas Unge bas, Andreas Werliin trummor.