Håll era diskussioner borta från mig!

Jag har egentligen aldrig varit en seriemänniska. Främst för att det inte är mer än ett par år sedan jag fick fler kanaler än de marksända. Men också för att jag inte riktigt orkar med att vänta på fortsättningar.

25 maj 2019 12:58

Filmer som slutar utan att jag får svar på precis ALLT som hänt ger mig kli. Och att tvingas vänta flera månader på nya säsonger är något som alltid gett mig kalla kårar. Så jag har aldrig fallit för serier. Det betyder också att jag under de senaste åren blivit töntförklarad eftersom jag inte har sett Game of Thrones. Tydligen är den serien lika självklar att inta som mat.

Men, för några veckor sedan erbjöd min sambo mig en mysig tv-kväll, med villkoret att vi skulle se Game of Thrones. Så vi gjorde det. Efter ett avsnitt satt vi med uppspärrade ögon och hyperventilerade (sann historia, det finns bildbevis i sociala medier). Det var bara så sjukt, konstigt, överdrivet och krångligt, att det var långt ifrån bra.

Men – jag kan aldrig ha några lösa trådar i mitt liv och har jag väl gett mig in i något så fullföljer jag. Så det har blivit många sena kvällar med maratontittande. Och absolut, det har blivit bättre och mycket mer intressant. Men det jobbiga är nu att serien är slut. Och jag och min sambo är inne på säsong fem (av åtta).

För egen del är det så klart fantastiskt. Jag slipper vänta de där månaderna på att få veta hur det slutar och jag vet (eller åtminstone hoppas) att jag kommer att få svar på allt som händer i serien inom en rimlig tid. Men istället får jag nu se hela världen som ett minfält.

Nerverna är på helspänn när jag scrollar i sociala medier. Ser jag en enda glimt av ett silvervitt hår, en järntron eller abnormalt stora vargar så viker jag bort blicken och låter bilden försvinna i periferin. Jag håller mig aktivt borta från forum och tillåter mig inte att googla på några av skådespelarna i serien. I rädsla av att råka få se att de inte är med i säsong sex till exempel.

I veckan överhörde jag frågan på jobbet "så vad tyckte du om avslutning på Game of Thrones?". Jag tog skydd bakom skrivbordet, satte fingrarna i öronen och nynnade på en oklar visa. Jag såg att de rörde på läpparna, men jag klarade mig. Men där och då insåg jag också hur fruktansvärt jobbigt det är när nästan en hel värld vet något som inte jag vet och vill prata om det.

Kan vi inte göra som så att alla vi, som ligger några säsonger bakom, sätter på oss en Hand of the King-pin (finns på nätet för 580 kronor) och när ni andre ser dessa – håll era visdomar för er själva!

Tack och hej, nu ska jag gå hem och fortsätta titta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson