"Kan bli bästa festivalen sedan starten"

Nu har 2019 års upplaga av Motala stadsfestival sparkat igång. Arrangörerna har på känn att det kan bli den bästa sedan starten 2013.

25 juli 2019 21:05

– Det finns en positiv anda i stan. Folk är sugna på att det ska hända saker, säger Jonny Johansson på Play reklam & event som tillsammans med Daniel Soner, Hugo är huvudarrangörer, i samarbete med Motalakrögarna.

– Konceptet har satt sig nu. Det ringde flera Motalabor redan i januari och frågade om och när det skulle bli nån stadsfestival. De ville planera sin semester efter det, helt fantastiskt, berättar Jonny.

Festivalen inleddes vid 16-tiden på torsdagen. Då avgjordes lagtävlingen All star games. Här handlade det bland annat om kast med sandsäck och däckvältning.

Klockan 20 ställde sig Motala Rockers på scenen. Många i publiken hade kommit för att höra detta legendariska Motalaband, anfört av sångaren Anders Berglund.

– Vi fick ställa in på förra årets stadsfestival så i år kör vi dubbla tiden – två timmar – meddelade sångaren med stans hesaste röst.

Några som kommit för att höra just det bandet var ett sällskap där kompisarna Ing-Britt Månsson och Karin Munther ingick.

– De är jättebra. Och så tycker jag att det är kul att det ordnas sånt här. Vi har varit här varje år sedan starten, säger Ing-Britt.

Med en timme kvar till Rockers framträdande hade Motalakillen Simon Hedström uppgiften att få igång publiken.

– Jag har aldrig hört honom förut, men han är fantastiskt bra, tycker Karin Munther.

Arrangörerna är belåtna med det fina vädret och garanterar att ölen kommer att räcka till för att släcka törsten.

– Vi har kylbilar utplacerade lite varstans, säger Jonny Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa