Kamferdrops: "Klart det var negativt"

3 februari 2018 22:57

Bara timmar innan Melodifestivalens första deltävling skulle starta fick den norska artisten Kamferdrops veta att hennes bidrag riskerade att diskas. Orsaken var att en demosångare publicerat en version av "Solen lever kvar hos dig" på nätet.

Vi fick en chock! Det var en kille som hade lagt den på någon Myspace för några år sedan. Men i slutändan var det en väldigt liten grej, säger Kamferdrops efter tv-sändningen.

SVT kom fram till att varken hon eller låtskrivarna hade varit inblandade i spridandet av låten och därför blev den inte diskvalificerad. I deltävlingen blev sedan "Solen lever kvar hos dig" utslagen.

Det är svårt att säga om det påverkade resultatet. Men det är klart att det var negativt, det var en tråkig start på dagen och det blev negativt kring låten, säger Kamferdrops.

Hon är ändå nöjd med att ha varit med i Melodifestivalen och var inställd på att hon skulle kunna bli utslagen.

Det är ett konstigt nummer, antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Jag tror också att folk kommer att gilla numret sen när de ser det på Youtube, då kommer de att ångra sig, säger Kamferdrops.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!