Joe Labero kommer till Östergötland

Joe Labero bjuder in de våghalsiga Rackartygarna i sin nya show Inflame. "De är vilda, fräcka, galna och häftiga", säger illusionisten om stjärnorna på Youtube.

3 januari 2019 21:00

Joe Labero ska byta USA och Las Vegas mot Kina och Macao, men stannar till i Sverige med sin nya show Inflame under ett par vintermånader.

– Det blir en annorlunda story med eld, stuntmän och flygande motorcyklar. Publiken kommer att hamna mitt i en actionrulle med ett högt tempo, säger Joe Labero inför sina stopp i Saab Arena i Linköping den 17 februari och i Stadium Arena i Norrköping den 23 mars.

Han tar med sig Rackartygarna, som har över 300 000 följare på Youtube. De är ett växande extremsportgäng inom motocross, freerunning och stunts, som dragit ihop 90 miljoner visningar.

Nu får de möta den svenska publiken live tillsammans med Joe Labero.

– Jag upptäckte Rackartygarna redan 2014 i Talang och följt de lite på håll. Jag har sett en hel del klipp och vill ha med de i showen. Det kommer bli annorlunda, säger Joe, som redan ser den turnerande scenen framför sig.

– Jag bjuder hem publiken till en del av mitt garage. Det blir lite bränt gummi, en doft av bensin, reservdelar på golvet, verktyg på väggen och så magi på det.

Joe Labero träffade gänget under hösten, när han var hemma på ett kortare gästspel i Sverige. De fartfyllda mc-ungdomarna kommer bli en länk mellan den generationsklyfta, som finns mellan den traditionella nöjesvärlden och ungdomarnas surfkultur på nätet.

– De är hur stora som helst och grymma på det de gör med. Det är bara att kolla på deras succé på Youtube. Det är en helt annan värld. Jag ser många spännande utmaningar och överraskande delar i showen, tror Joe Labero.

– Jag är glad att jag får turnera med framtidens världsstjärnor.

Hela showen följs av ett stort kamerateam, som visar såväl Laberos magi som Rackartygarnas våghalsiga trick på storbildsskärmar.

Kommer du själv bjuda på något coolt trick på motorcykeln?

– Nja... vi får väl se vad som händer. Man ska aldrig säga aldrig. Det kan kanske komma något. Det är inte omöjligt. Det är bra att du påminner mig, säger Joe Labero utan att vilja avslöja så mycket mer än så.

Den nya showen och turnén i Sverige blir en lagom aptitretare före flytten till Kina och Macao, som är en halvö belägen utanför Hongkong – känd som Asiens eget Las Vegas.

Det blir en flytt från en spelstad till en annan.

– Till spelstädernas spelstad... Det är en helt annorlunda kultur än i Las Vegas, säger Joe Labero.

Berätta.

– I Macao spelar man hela tiden. Det finns stora, häftiga och sagolika shower där också, men publiken är svårflirtad och inte alls lika intresserad av underhållning och konserter som man är i Las Vegas. Det vill man ändra på i Macao nu, säger Joe Labero.

Han har varit på gång dit tidigare i karriären, men det är först nu det blir verklighet tack vare de över 130 föreställningarna i Las Vegas.

– Jag var i Singapore under många år och ville göra Macao redan då, men kom aldrig in. Nu får jag min chans. De vill ha en show från Las Vegas helt enkelt. Det blev min öppning. Jag ska försöka bryta lite ny mark i deras kultur. Kineserna vill få hela världen att resa dit. Det krävs mer än spel för det, säger Joe Labero.

...och nu är du, via ett par månader i Sverige, på väg.

– Det har tagit lite längre tid än väntat med olika tillstånd och större planering än vi trodde, men jag hoppas kunna börja där senare under våren eller tidig höst. Det blir en ny utmaning. Jag gillar det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Willner

Ämnen du kan följa