Håkan Hellström prisas av Göteborgs Stad

16 maj 2019 16:13

Håkan Hellström är en av mottagarna av Göteborgs stads förtjänsttecken, som delas ut till den som gjort "betydande insatser" för staden. Det är kommunfullmäktige som varje år utser ett antal personer som får motta förtjänsttecknet, som består av ett märke och en statyett av Poseidon.

Utmärkelsen går också till bland andra Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride, och Iki Gonzales Magnusson, initiativtagare till projektet Utopia.

I december i fjol släppte Håkan Hellström sitt senaste album "Illusioner", som till skillnad från tidigare albumsläpp inte kommer att följas av någon sommarturné eftersom artisten aviserat ett par års paus från att spela live. Det kan dock bli en comeback nästa år, enligt Hellströms gitarrist Simon Ljungman. Han säger till P4 Skaraborg att en ny Ullevispelning är planerad till sommaren 2020.

Göteborgssonen Hellström har flera gånger sålt ut stadens största arena. 2016 slog han Bruce Springsteens gamla publikrekord på 66 000 besökare när hans konserter drog över 70 000 hängivna fans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT