"Framkallar riktigt imponerande tyngd"

Black Box är scenen för den lokala och nya musiken under Where's the Music. Allra först ut var Linköpingskilllen Gus Ring på fredagskvällen.

3 februari 2017 20:42

Betyg 4

Gus Ring

Where’s the music, Black Box, Norrköping, 3/2

Han är en singer/songwriter som står ensam på scen med sin gitarr. Gus har dock sin bakgrund inom riktigt aggressiv metal, och under hans första låtar märks det verkligen - han framkallar en riktigt imponerande tyngd bara med sin röst och gitarren.

Oavsett vilka musikaliska trender som råder så tycks det alltid finnas en otroligt stor hög med singer/songwriters. Så hur ska då en till, som Gus Ring, nå fram? Ja, det räcker med att spela den smäktande "You deserve so much more". På ytan är det som vilken gitarrballad som helst, men i melodin och Gus röst döljer sig ett mörker som undan för undan blir tydligare och skänker musiken en riktigt vacker nerv. Den känslan finns med i allt som Gus Ring spelar, och han satte en bra standard för de akter som kom efter honom.

I den avslutande låten träder metalrötterna återigen fram på allvar, och det blir till och med lite galoppmetal över det hela. Vilket hur konstigt det än kan låta - faktiskt låter riktigt bra! Och i just de här musikaliska trakterna kan nog Gus Ring skapa sig en unik plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Homanen