De fick stipendium

Föreningen Unga begåvningar delade under lördagens konsert ut årets stipendium till fyra lovande ungdomar.

23 oktober 2016 15:00

Náthalie Andersson, sång, Vidar Karlsvärd, fiol, Filip Johansson, gitarr och Oskar Lindström, tvärflöjt fick tilldelades Unga Begåvningars stipendium i år. Varje stipendiat, som alltså inte deltog i lördagens konsert, får 10 000 kronor.

Vidar Karlsvärd, 14 år är försteviolinist i NUSO, Norrköpings ungdomssymfoniorkester. Till vardags går han på Rudolf Steinerskolan och spelar i Pekingkvartetten. För att utvecklas tänker han använda pengarna till en ny stråke samt lektioner hos Jannika Gustafsson, (konsertmästare i Kungliga Hovkapellet), som han har spelat för sedan 2015. Vidar är också antagen till Polstjärnekursen i Vänersborg på höstlovet.

Filip Johansson går andra året på musiklinjen på De Geer gymnasiet i Norrköping, där han kallas "skolans Messi på gura". Han har spelat gitarr på Kulturskolan sedan tioårsåldern och har som mål att kunna försörja sig som musiker. Pengarna går till en ny jazzgitarr, eller kanske sparandet inför Skurups jazzlinje, där han hoppas komma in framöver.

Oskar Lindströms huvudinstrument är tvärflöjt, men den musikaliska talangen gillar många olika instrument. Bland annat spelar han basgitarr i Reckless family och skriver egna låtar. Som musikalartist strålade han i Marcus Fyrbergs musikal i Gubbens trädgård sommaren som gick.Pengarna från sitt stipendium ska användas till Bollnäs Folkhögskola, där han nyss har börjat första året och för att studera jazzmusik på musiklinjen. Tenorsax och dragspel blir det säkert också.

Náthalie Andersson, 15 år, är redan musikalveteran. Hon började sjunga redan i lågstadiet och syntes första gången i Chopp Events Ronja-föreställning i Kolmården, nyligen hade hon huvudrollen i "Rödluvan och vargen" och just nu ingår hon i den rosade uppsättningen av Annie. Däremellan har hon bland annat gjort rollen som Louisa i "Sound of music" på Östgötateatern. Hon sjunger också musikallåtar i NADA DUO. Hon är antagen till West End Kids träningsgrupp i London, en av de bästa musikalutbildningarna i Europa, och pengarna räcker till en träningshelg där (hon åker nästan varje vecka).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sandra Wall