Bruno blir Queen-skurk

Bruno Mitsogiannis har fått huvudrollen som Galileo
i Queenmusikalen We will rock you. Till hösten blir det Nordenpremiär på Cirkus i Stockholm.

9 maj 2010 15:33

På måndag morgon åker Bruno Mitsogiannis till London för att skriva kontrakt och träffa de kvarvarande medlemmarna i Queen. Han får se dem uppträda på Dominion theatre när de firar att musikalen We will rock you har gått i London under snart åtta år.

 

Enligt en anonym källa blev teamet från London så förtjusta i Bruno att han slog ut flera kända namn, bland andra Idol-vinnaren Erik Grönwall. Varken Bruno själv, eller hans bror, schlager- och musikalartisten Daniel Mitsogiannis, vill inte uttala sig om den kommande rollen än.

 

Mångsidig artist
Bruno Mitsogiannis har vi sett i många olika musikaler, revyer och shower i länet genom åren. Dessutom har han sjungit mycket på olika klubbar och evenemang, inte minst tillsammans med "Gutte" Hult Gustavsson. Ändå har han bara fått visa sin speciella utstrålning i en enda huvudroll här, som Bill i Me and my girl på Arbis.

 

Som många redan vet är det inte första gången en östgöte gör rollen som rockiga Galileo. Peter Johansson spelade den 850 gånger på Dominion theatre i London. Han var med i musikalen i fyra år där (2003-2007), de sista två som huvudrollsinnehavare. Nu turnerar han med den egna Queenshowen Champions of rock, som gick på just Cirkus förra säsongen.

 

Hetaste stjärnan
När Bruno fick en rollen i ensemblen på Wallmans i Oslo förra året tyckte han att det var skönt att få komma bort från Norrköping. "Jag älskar Norrköping men jag tror att jag behöver få en nystart någon annanstans för att kunna utvecklas.", sa han till NT:s reporter. Och det gjorde han med besked. Till hösten blir han troligtvis Sveriges hetaste, nya musikalstjärna.

 

<p>FAKTA Bruno Mitsogiannis</p>

Uppväxt: I Valdemarsvik, fyllde 25 år i mars.

 

Bor: Sambo i Oslo, Norge.

 

Bakgrund: Han har sjungit och medverkat på många ställen i Norrköping. Bland annat Gubbens trädgård, Östgötateatern (Spelman på Taket, Röda Nejlikan, Cabaret och Romeo & Julia), Arbis (Bill i Me and my girl), och Skandiateatern (Abba/schlagershower med gruppen Diamonds) Hörsalen (Stayin? Alive, Rebellas Skatt) och Lillan (Lillans nyårsrevy).

 

Just nu: Ingår han i ensemblen för showen Voila på Wallmans salonger i Oslo.

 

Kuriosa: Sjöng på begravningar under en lång period. Är även utbildad inom friskvård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sandra Wall