Greps för onani – misstänks även för våldtäkt

Först greps 25-åringen för att ha onanerat mitt under en konsert. Nu misstänks han också för att ha våldtagit en kvinna under samma spelning.

1 juli 2016 23:34

Det var när det amerikanska bandet Tenacious D spelade på den stora scenen, Panorama, under fredagskvällen som brotten ska ha ägt rum.

Polisen grep den 25-årige mannen efter att två kvinnor pekat ut honom för polisen och anmält att han onanerat inför dem.

– Vi har fått in anmälan om två sexuella ofredanden från de flickor som såg mannen onanera, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen på Bråvalla.

Mannen fördes till polisstationen på Bråvalla, där polisen höll de första förhören med de två målsägande kvinnorna.

I samband med detta kom ytterligare en anmälan in till polisen – mot samme man. Den här gången rörde det våldtäkt.

– Hur själva utpekandet gick till vet jag inte, men det viktigaste är att han är gripen, säger Hans Lippens.

Även våldtäkten ska ha skett under Tenacious D:s spelning på Panorama.

– De hör ihop, det är bara någon minut eller några minuter emellan ärendena. Det är under samma uppträdande det ska ha skett, säger Hans Lippens.

Mannen är förd till polishuset i Norrköping, där han ska förhöras av polisen. Han ska också undersökas av polisen, som enligt Hans Lippens ska "topsa" honom i jakt på spår som kan föra utredningarna framåt.

– Man topsar den misstänkte för att se om man kan koppla honom till andra liknande brott.

Hans Lippens vill inte säga något om kvinnornas ålder.

På torsdagskvällen anmäldes en våldtäkt som skett framför en scen på Bråvalla. Polisen beskrev den som en "fullbordad våldtäkt". Hans Lippens är försiktig när han pratar om den senast anmälda våldtäkten. Han vill inte avslöja något som kan förstöra utredningen.

– Vi håller på med målsägandeförhör. Sedan kommer vi att konfrontera den misstänkte med det innehållet. Med tanke på de berörda flickorna vill jag inte gå in på några detaljer.

Hans Lippens kunde under natten mot fredagen berätta om ytterligare ett anmält sexuellt ofredande. Även det ska ha skett framför en av Bråvallas scener, då människor stod tätt intill varandra.

Exakt vad som skett är oklart. En man är gripen och förd till polishuset i Norrköping, där han ska nyktra till från sin alkoholberusning innan han kan förhöras.

Totalt två våldtäkter och nio sexuella ofredanden har anmälts under Bråvalla Festivals första dagar.

Under torsdagen anmäldes också ett 30-tal fall av ringa narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!