Kvinna ska ha våldtagits - framför scenen

Polisen har upprättat en anmälan om våldtäkt under Bråvallas första riktiga kväll. En yngre kvinna ska ha våldtagits – mitt under Zara Larssons konsert.

1 juli 2016 00:23

LÄS MER: Kvinnorna filmades - när de kissade.

Polisens presstalesperson Christer Fuxborg berättar om anmälan när vi når honom strax efter midnatt under natten mot fredagen. Enligt Christer Fuxborg tog en kvinna kontakt med poliser på plats i närheten av publikhavet under Zara Larssons konsert under torsdagskvällen.

Hon ska ha fått hjälp bort från området och anmälde då att hon blivit våldtagen under konserten.

– Våldtäkten ska ha skett framför scenen. Uppgifterna och signalementet vi har är vagt, jag vet inte exakt var det ska ha skett, säger Christer Fuxborg.

Han förklarar att det handlar om en fullbordad våldtäkt. Kvinnan, som beskrivs som "yngre", ska efter att anmälan upprättats fått hjälp att komma till Vrinnevisjukhuset för att undersökas.

– Hon ska sedan få det stöd som hon behöver få, det finns bland annat personer från kommunen på plats på festivalen.

Polisen söker nu vittnesuppgifter som kan hjälpa utredningen framåt. Signalementet är, som sagt vagt, men Christer Fuxborg vill gärna att människor hör av sig till polisen om de sett något.

– Det är viktigt att vi får tag i de här personerna. Den här kvinnan är kanske inte den enda kvinnan som blivit utsatt. Det är inte omöjligt att en person som gjort något sådant har gjort, eller gör, mer.

Tidigare år har flera våldtäkter ägt rum på Bråvalla. Sexualbrotten har diskuterats mycket inför Bråvalla. Nu anmäldes det första redan den första kvällen.

Christer Fuxborg tvingas inse att Bråvalla inte klarade sig från grova brott i år heller.

– All sådan typ av brottslighet är allvarlig för den som har blivit utsatt för det. Det är ett stort trauma för den personen. Det är ett oerhört övertramp, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Jakobsson