Nya höjder av nedskräpning på Bråvalla

– De brukar pissa ner tälten också bara för att det är roligt, säger Micke Lindkvist, miljö- och städansvarig till 24 nt.

30 juni 2014 15:54

Bråvalla Festival är över för i år. Nu är det bara städningen som ska göras klar och det är inget litet arbete. Flera tusen tält och flera husvagnar har lämnats kvar på campingen.

– Igår hittade jag pass, id-kort och även simkort och telefonskal. Det är mycket grejer man hittar, säger Magnus Arvai, spol och slamarbetare till 24nt.

Han har under hela festivalen arbetat med att hålla bajamajorna på området rena och fräscha, vilket har resulterat i ett flertal duschar innehållandes diverse ting.

– Det är tur att det finns tvål, vatten och sprit att göra sig rent med, säger han.

På området finns just nu ett hundratal personer från bland annat idrottsföreningar och organisationer som ska städa upp efter de inte alltid så rena festivalbesökarna. Det är inte alla städare som är nöjda med situationen.

– Vissa festivalbesökare skiter i tälten, de brukar avsluta med att pissa ner tälten också för att det är roligt. Det har blivit en grej bara för att jäklas, säger Micke Lindkvist, städ- och miljöansvarig till 24nt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!