Första föreställningarna ges under onsdagen på Teater Bråddgatan 34, både kl 13 och kl 19. Det är Alla Edwalls pjäs "Välkommen" från 1971 som Dugateatern skakat liv, Ett familjedrama med sedvanlig Edwallsk humor med familjen som en miniatyrbild av världen. Hur villig är egentligen människan att se till sin nästa och hjälpa till när de personliga uppoffringarna sätts på prov? En frågeställning som är minst lika aktuell idag som 1971.

– Är det för en själv, för de runtomkring eller för att samhället säger att man ska vara god?, säger Norrköpingsbekantingen Brinde Karlsvärd.

Hon är från Norrköping och gick bland annat teaterlinjen på De Geergymnasiet och är nu en del av den fria teatergruppen Dugateatern som består av de åtta tredjeårseleverna från Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke.

Artikelbild

| Dugateatern sätter upp Allan Edwalls "Välkommen".

Enligt Brinde Karlsvärd är det "en rolig föreställning med djup". Mellan scenerna framförs också några av Allan Edwalls låtar vars teman går igen i föreställningen.

En renodlad visföreställning blir det sedan på söndag på "nya" Lilla Teatern, IOGT-NTO-gården på NOrra Promenaden, där Dugateaterns ger visföreställningen"Leva på tvären" med en samling sånger ur Allan Edwalls låtskatt.