Tar tio år innan underhållsskulden är borta

Under sämre tider​ är det tråkigt nog ganska vanligt att underhåll av olika slag skjuts på framtiden och man lever med vad man brukar kalla en underhållsskuld.

Insändare 8 augusti 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under de senaste 30 åren har underhållsskulden på vägunderhåll i Norrköping byggts på vid flera konjunkturnedgångar, men den har också minskat när vi haft bättre tider.

I dagsläget minskar vår underhållsskuld på vägunderhåll, men även om vi fortsätter i nuvarande takt kommer det ta cirka tio år innan den är helt borta.

Det visar på vikten av att fortsatt underhållarbete även under en lågkonjunktur är av yttersta vikt.

 

Vissa vägar kan även få undersatt underhåll under en period om det pågår andra arbeten i närheten. Till exempel gör vi i dagsläget inget åt parallellgator med Östra promenaden innan promenaden har öppnat helt igen. Även när det sker nybyggnation av bostäder kan underhållet av närliggande gator temporärt stoppas.

 

Det betyder inte att vi tillåter potthål eller annat som kan orsaka olyckor eller skada på egendom. Vi tar tacksamt emot anmälan från allmänheten om det uppmärksammas att det finns skador i vägbanan, på såväl bil eller gång och cykelväg. Felanmälan kan göras från Norrköping kommuns hemsida (https://norrkoping.se/boende-trafik-och-miljo/drift-och-underhall/felanmalan​), här går det även att se vad som redan är felanmält. 

Den som har en telefon med kamera kan med fördel även bifoga ett foto på skadan. Saknar man åtkomst till internet går det även bra att ringa till kontaktcenter för att göra felanmälan.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fastighetsaffärer

Huset på Ånestadsgatan 457 i Norrköping sålt för andra gången på kort tid

Huset på Ånestadsgatan 457 i Norrköping sålt för andra gången på kort tid
Fastighetsaffärer

Hagåkersgatan 6

Fastighetsaffärer

Tallhöjdsvägen 6

Fastighetsaffärer

Ånestadsgatan 457

Fastighetsaffärer

Nya ägare till villa i Norrköping - prislappen: 11 750 000 kronor

Nya ägare till villa i Norrköping - prislappen: 11 750 000 kronor
Visa fler